Direktorima beogradskih škola stigla poruka iz Skupštine grada: Ko će dobiti besplatne udžbenike i za koje predmete? 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa (arhiva)

Učenici beogradskih osnovnih i srednjih škola dobiće udžbenike za narednu školsku godinu za sve predmete.

To je navedeno u imejlu koji je na adrese direktora prestoničkih škola stigao iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Beograda.

„Grad Beograd će, kao što je već najavljeno, obezbediti udžbenike za sve beogradske osnovce i srednjoškolce za narednu školsku 2023/24. godinu, i to za sve kategorije učenika. Takođe napominjemo da će kompleti obuhvatati sve predmete, u zavisnosti od škole koju učenici pohađaju“, piše u imejlu koji su škole dobile, a u koji je Danas imao uvid.

Direktori škola sa kojima smo razgovarali kažu da osim ovog imejla nisu dobili uputstvo kada će se i na koji način učenici prijavljivati, niti je razrešena dilema zašto će i Grad Beograd i Ministarstvo prosvete kupovati besplatne udžbenike za đake iz porodica koje primaju socijalnu pomoć i druge kategorije učenika koje imaju pravo na ovu vrstu pomoći.

Podsetimo da je u petak najpre Ministarstvo saopštilo da počinje prijavljivanje za besplatne udžbenike, da bi se nekoliko sati kasnije oglasio i Sekretarijat za obrazovanje koji tvrdi da Ministarstvo nije bilo zainteresovano da se dogovore, pa da se za decu iz socijalno ugroženih porodica i drugih kategorija kojima su oni do sada davali udžbenike, ne troši dupli novac.

„Zbog toga će te porodice dobiti duple udžbenike i od resornog ministarstva i od Grada Beograda”, saopštio je tada Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari