Direktorka Turističke organizacije Bora: Dve hemijske olovke koštaju 6.000 dinara, ali su marke “Pilot” 1Foto: M. S. / Danas

“Povodom svih navoda koji kruže društvenim mrežama, a za cilj imaju da poljuljaju atmosferu i služe za “ubiranje” političkih poena, ističem da su hemijske marke Pilot i to je njihova cena”, istakla je Bobana Gramić, v.d direktora Turističke organizacije Bora.

Nakon pisanja Danasa da je Turstička organizacija Bora kupila dve hemijske za 6.000 dinara, danas je direktorka ove ustanove održala pres konferenciju.

Prema rečima Bobane Gramić, Turstička organizacija Bora u skadu sa usvojenim programom rada, kada se organizuju manifestacije, ili događaji turističkog karaktera, ima opredeljena sredstva za kupovinu poklona.

“Tako je bilo i ovaj put, kupljene su dve Pilot hemijske. Sve je bilo uredno, a cena tih hemijska su takve što se možete uveriti kod dobavljača”, kazala je Bobana Gramić, v.d, direktora Turstičke organizacije u Boru.

Ona se dotakla i teme biciklističkih staza kao i kupovine bicikala na Lazarevoj pećini.

“Pre nego što smo kupili bicikle, a radi se o šest bicikala, mi smo pribavili neophodnu saglasnost Zavoda za zaštitu prirode. Mapirane su dve staze – jedna u dužini od sedam, a druga od četiri kilometara. Moram da dodam da cena jednog bicikla nije 200.000 dinara, već se cena kreće od 45.000 do 90.000 dinara, a sve su plaćene 267.000 dinara”, kaže ona.

Govorila je i o kućicama na četvrtom kilometru, a istakla je da će se ljudima omugućiti bolji uslovi.

“Cilj je da se uredi način prodaje, plasiranje poljoprivrednih proizvoda, s obzirom na to da grad Bor registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima dodeljuje subvencije i na ovaj način je sada sve uređeno, iIi se sprečava prodaja robe na crno, a ljudi dobijaju bolje uslove. Takođe su strogo kontrolisani od strane inspekcije”, objašnjava Bobana.

Takođe, ona je govorila i o rasveti u Lazarevoj pećini.

“Opet paušalni navodi opozicije. Njihova “stručna” analiza kaže da je rasveta plaćena 10 miliona, a da vredi million, dolazimo do problema da su neki “stručnjaci” u opoziciji osposobljeni za sve oblasti, uvek iznose kritike ako nešto ne valja, a ne daju rešenje za to. Dok mi radimo oni samo kritikuju”, istakla je Bobana Gramić.

Član Gradskog veća Bora Danijel Aleksić govorio je o mapiranju, kao i vrednosti rasvete u Lazarevoj pećini.

Podsećamo, predstavnici Grupe građana “Glasno za omladinu”, došli su do papira na kome se vidi da je Turistička organizacija Bora, platila dve hemijske olovke skoro 6.000 dinara. Iz Turističke organizacije kazali su tada “da ne vide nikakav razlog da opozicija ovako ubira političke poene”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari