Diskriminacija prikrivena, vojska je suzbija

Da li se u Vojsci Srbije muškarci i žene tretiraju sve ravnopravnije

Ostavite komentar

  1. iskreno, ne razumem cemu su potrebne zene u vojsci srbije. u mirnodopskim uslovima zenama vojnicima je zakonom dopusteno sve kao i njihovim kolegama muskarcima vojnicima, muskarci koji imaju redovnu vojnu obuku ,redovna pravila ,redovne zakone ,redovne uslove, a za to vreme zene vojnici imaju posebnu obuku za zene ,posebne uslove za zene, posebne zakone za zene.
    i da ono osnovno sto sam hteo reci, sta zene traze u vojsci ???/..jer kada izbije rat upravo vojni zakon im jedino dozvoljava da rukuju sa srpama,loncima,zavojima….u pozadini…da budu u prvim borbenim redovima to im vojni zakon strogo brani,upravo jer su zene.
    pa zar te zene vojnici u ratu ocekuju da ce im ta ista vojska obezbediti klima uredjaje,posebne spavaone, da ce im dopustiti da nose patike, da gaje dugacke nokte, kose, da nose naocare za sunce..u ratnim uslovima te zene u pozadini ce pasti na prvom ispitu.

Ostavite komentar

Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.