Đaci iz više od 100 škola dobili digitalne udžbenike fizičkog i zdravstvenog vaspitanja 1

Učenici od prvog do četvrtog razreda iz više od 100 osnovnih škola dobili su kodove za digitalne udžbenike fizičkog i zdravstvenog vaspitanja.

Zahvaljujući zajedničkoj akciji Srpski savez profesora fizičkog vaspitanja i sporta i Savez učitelja Srbije, podeljeno je više od 21.000 besplatnih kodova, a u njoj je učestvovalo i Ministarstvo prosvete koje je obezbedilo oko 1.000 kodova za ova digitalna izdanja.

– U vreme pandemije dva saveza su pokrenula izradu digitalnih udžbenika za fizičko i zdravstveno vaspitanje, a oni su odobreni od Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Reč je o izdanjima izdavačke kuće Škola plus, koja su sada dostupna i u digitalnom obliku. Ovom akcijom smo želeli da podignemo svest o značaju svakodnevnog vežbanja učenika i razvijanja zdravih životnih navika. U vreme kada se nastava fizičkog i zdravstvenog vaspitanja zbog epidemije održava u otežanim uslovima, želeli smo da damo skroman doprinos da učenici intenzivnije vežbaju, jer je to od neprocenljivog značaja za njihov pravilan rast i razvoj – kaže za Danas Miroslav Marković, predsednik Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja i sporta.

On napominje da deca udžbenike mogu da koriste i kod kuće za samostalno vežbanje, kao i u školi, a aplikacija je vrlo jednostavna pa digitalna izdanja mogu da se „skinu“ i na mobilnom telefonu i na računaru.

Pokretači ove akcije kažu i da će se potruditi da naredne školske godine digitalne udžbenike imaju svi đaci od prvog do četvrtog razreda u Srbiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari