Đaci prvaci u Zrenjaninu dobiće besplatne udžbenike 1Foto Nadica Jakovljev

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura najavio je danas, prilikom obeležavanja školske slave Svetog Save u ovom gradu, da će svi đaci sa teritorije grada Zrenjanina, koji na jesen polaze u prvi razred osnovne škole, dobiti besplatne udžbenike.

Do sada je mališanima koji polaze u školu gradska administracija godinama obezbeđivala besplatne đačke torbe i školski pribor.

“Grad Zrenjanin će za sve đake koji polaze u školu 1. septembra obezbediti besplatne udžbenike, uz besplatne đačke torbe i pripadajući pribor, kao što je bilo i do sada. To je još jedan vid pomoći grada i naš doprinos roditeljima đaka prvaka da svoje mališane što lakše pripreme za veliki i značajan događaj, polazak u školu”, rekao je Salapura.

Na pitanje Danasa od kog izdavača će đaci dobijati besplatne udžbenike, da li će to možda biti Fondacija Kavčić ili izdavači koje škole izaberu, u lokalnoj samoupravi nisu mogli da odgovore.

U Zrenjaninu i njegovoj okolini ima 27 osnovnih škola, a svake godine u klupe sedne oko 1.000 prvaka. Ove školske godine bilo je 1.025 đaka prvaka.

Iz gradske kase poslednjih godina izdvajalo se oko dva miliona dinara da deca dobiju besplatne torbe i pribor za školu.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari