DJB: Spremamo tužbu protiv Blica, Danasa i Kurira zbog "kampanje laži" 1Foto: Dosta je bilo

U medijima je pokrenuta nova kampanja laži, podmetanja i neosnovane diskreditacije našeg pokreta. Zbog toga Dosta je bilo priprema tužbu protiv Blica, Danasa i Kurira, navodi se u saopšenju ovog pokreta.

Oni su istakli da je zahvaljujući politici koju DJB zagovara u odnosu na borbu protiv korona virusa u poslednjih godinu dana podrška tom pokretu  značajno porasla među građanima Srbije.

„Rast ove podrške je doveo DJB u poziciju pojedinačno najjače opozicione političke opcije. Kao odgovor na taj rast, u „medijima“ (kako onima bliskim EU-vlasti, tako i onima bliskim EU-opoziciji) pokrenuta je nova kampanja laži, podmetanja i neosnovane diskreditacije našeg pokreta. Zbog toga DJB priprema tužbu protiv Blica, Danasa i Kurira“, istakli su oni.

Kako su dodali, ta kampanja ima za cilj da, zbog rasta podrške njihovom pokretu, DJB u javnosti predstavi kao antivaksere i ravnozemljaše, trpajući ih u isti koš sa neracionalnim i marginalnim političkim grupacijama kojima je proletos vlast prikupljala potpise podrške kako bi uopšte mogli da izađu na izbore, jer stvarnu podršku među građanima ne uživaju.

„Blic, Danas i Kurir u svojim tekstovima ovih dana etiketiraju Sašu Radulovića, predsednika DJB, kao zagovornika antivakserskog pokreta u Srbiji. Svakome ko ima makar malo novinarskog integriteta jasno je da pokret DJB nije protiv vakcina. DJB se zalaže za kontrolu farmaceutske industrije koja se danas, na žalost, suštinski ne kontroliše, kao i za mogućnost građana da tuže proizvođače vakcina za sve negativne efekte lekova i vakcina“, navodi se dalje u saopštenju.

Oni su objasnili da neće odustati od „svoje odgovorne politike koja je u interesu građana Srbije, a ne u interesu “medija”, njihovih vlasnika i njihove histerije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.