DJB traži javnu debatu lekara koji su se vakcinisali i onih koji odbijaju da to učine 1foto EPA-EFE/MARKO ĐOKOVIĆ

Pokret Dosta je bilo (DJB) zatražio je danas od vlasti da podstakne javnu debatu između lekara koji su se vakcinisali i onih koji odbijaju da to učine, kako bi javnost mogla da čuje argumente i jednih i drugih, umesto što se, kako je naveo, kroz strogo kontrolisane medijske kanale već godinu i po javnost „hrani isključivo jednostranim porukama o vakcinaciji“.

„Ovaj virus je opasan po svu decu i zdrave ljude mlađe od 50 godina onoliko koliko je grip opasan po njih. Virus jeste opasan po ljude sa hroničnim bolestima, sa oslabljenim imunim sistemom. Daleko najveći broj preminulih od ili sa korona virusom u svetu su stariji od 65 godina. Baš kao i sa vakcinama protiv sezonskog gripa koje su uzimali praktično isključivo stariji sugrađani, tako i ovu eksperimentalnu vakcinu uzimaju isključivo stariji sugrađani. Pošto i vakcinisani i nevakcinisani prenose virus, neshvatljiva je želja vlasti da finansijskim ucenama i zastrašivanjem natera bilo koga da prihvati vakcinu ako je ne želi“, naveo je DJB u saopštenju.

Pokret je ocenio i da su lekari koji su se vakcinisali kao i oni koji to ne žele da učine – izučavali iste medicinske nauke i imaju jednako validne medicinske diplome.

„Javnost ima opravdanu potrebu i pravo da čuje mišljenje i jednih i drugih o opravdanosti i efikasnosti masovne vakcinacije koju vlast uporno nameće kao jedino rešenje za korona ludilo, uprkos suprotnim primerima iz sveta“, naveo je DJB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.