Đilas: Dokazane veze Vučićevog kuma sa Canetom Subotićem i Bebom Popovićem 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Kako se zove čovek koji povezuje Stanka Subotića Caneta, Vladimira Bebu Popovića, Nikolu Petrovića i Antidot? Jedan jedni Aleksandar Vučić, on povezuje sve ove ljude i svi su oni deo cele ove priče ali ništa ne može da pomogne Vučiću da ostane na vlasti, a svi oni koji su krali, maltretirali i ucenjivali ljude da glasaju, krivično će odgovarati, rekao je Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) na današnjoj konferenciji za medije.

Đilas je govorio o informacijama koje su otkrili i objavili istraživački novinari Mreže za istraživanje kriminala i korupcije KRIK, kroz međuarodni projekat istraživačkih novinara “Pandorini papiri”.

– Siniša Mali jeste bio vlasnik kompanije koja je imala 24 stana u Bugarskoj, on to nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije i zBog toga je prekršio zakon. Nikola Petrović je takođe otvorio ofšor firmu koju kao funkcioner Elektromreže Srbije nije prijavio Agenciji – podsetio je Đilas na navode iz istraživanja KRIK-a.
Đilas je istakao da sada postoje i materijalni dokazi o vezama Stanka Subotića Caneta, biznismena koji se nalazio na Interpolovoj poternici zbog šverca cigareta, sa ljudima iz vrha vlasti.
– Ovo je slika čoveka koji se zove Džejms Bouzgalo, njegov osnovni posao je da pere biografije, uklanja štetne informacije sa interneta o svojim klijentima i pomaže onima koji se nađu na Interpolovim poternicama. Na takvoj poternici Interpola bio je Stanko Subotić Cane sve dok Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka (SNS) nisu došli na vlast. Onda je, ne samo skinut nego i oslobođen svih optužbi – naveo je Đilas.

Đilas: Dokazane veze Vučićevog kuma sa Canetom Subotićem i Bebom Popovićem 2
On je dalje objasnio da je „taj isti čovek povezan sa Subotićem“, govoreći o Džejmsu Bouzgalou, bio umešan u otvaranje ofšor kompanija Siniše Malog i Nikole Petrovića.
– Sasvim slučajno taj isti čovek je i osnivač čuvene istraživačke kuće Antidot koja je povezana sa Vladimirom Bebom Popovićem –  naveo je Đilas podsećajući da je mrža Antidot u više navrata dostavljala prorežimskim medijima lažna istraživanja o Đilasu i opoziciji, zbog kojih je on podneo tužbu protiv te kuće.
– Kao što se ovo saznalo, imaćemo dokaze i ko je zaista kupio Galeniku, kako je data koncesija za aerodrom „Nikola Tesla“ francuskom Vansiju, koji je preuzeo obavezu da otkupi zemljište pored aerodroma od Stanka Subotića. Saznaćemo i za spalionicu otpada koja je plaćena višestruko više od njene vrednosti, iza koje je takođe francuska kompanija – naglasio je Đilas.
On je naveo i da će opozicija, po dolasku na vlast, uspostaviti jake institucije – tužilaštvo i sudove, koji će istraživati sve nelegalne poslove, da se političari neće baviti spiskovima onih koji su bili umešani u korupciju i nelegalne poslove, već da to treba da rade nezavisni organi.
– Krivična dela neprijavljivanja imovine za javne funkcionere će verovatno biti njihovi najmanji krivično-pravni problemi – naglasio je Đilas.

Na kraju konferencije, za pitanja su se prvi javili novinari prorežimskih medija – Informera, Srspkog telegrafa i portala Tvin.rs povezanog sa Informerom, postavljajući slična, unapred pripremljena pitanja o Đilasovom poslovanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari