Đilas o "Ribnikaru": Policajac ispred škole neće sprečiti ovakvo ponašanje dece, već promene u medijima 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Predsednika Stranke slobode i pravde Dragan Đilas oglasio se povodom informacije da je u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ kod jednog učenika pronađen nož.

“Danas je otkriven nož kod učenika osmog razreda u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar. U istoj školi gde se prošlog maja desilo ubistvo velikog broja dece, što pokazuje da se ništa u Srbiji posle tragedije nije promenilo. Predlagali smo niz mera da se nasilje zaustavi. Vlast je sve predloge odbila bez želje da se bilo šta promeni. Posledice vidimo danas”, naveo je Đilas.
Policajac ispred škole, kako ističe Đilas, neće sprečiti ovakvo ponašanje dece.

„Sprečiće ga promene u medijima, ukidanje rijalitija, ukidanje agresije koju šire političari SNS-a na čelu sa Aleksandrom Vučićem i njihovi tabloidi. Sprečiće ga promena odnosa prema nastavnicima kako dece, tako i roditelja. Sprečiće ga kažnjavanje onih koji vrše nasilje u školama kroz društveno koristan rad. Sprečiće ga potpuno resetovanje celokupnog društva, što nije moguće dok su inspiratori mržnje i nasilja na vlasti“, naglasio je Đilas.

Što pre to shvatimo, kaže on, pre ćemo krenuti u preuzimanje ovih i mnogih drugih mera koje predlažu stručnjaci, a koje će dovesti do smanjenja nasilja u celom društvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari