Najbolji teniser Srbije, Novak Đoković, plasirao se u drugo kolo turnira u Dubaiju. On je na startu savladao Francuza Majkla Ljodru rezultatom 6:3, 6:3, za samo 63 minuta igre. Novak je od samog starta igrao strpljivo iako je 27. teniser sveta pokušao da poremeti srpskog tenisera čestim izlascima na mrežu. Već u petom gemu Đoković je oduzeo servis protivniku, a zatim i još jednom za konačnih 6:3 u prvom delu igre.

Drugi set srpski teniser je nastavio u istom ritmu. Poveo je sa 4:1, a zatim je Francuz u sedmom gemu imao tri vezane brejk lopte. Međutim, Novak je sjajnim servisima uspeo da se izvuče i osvoji gem. Ljodra više nije pružio značajniji otpor i Đoković je završio meč sa 2:0 u setovima. Đoković je nakon meča izjavio da nije znao kako će izgledati njegova igra jer se poslednji put takmičio pre tri nedelje na Australijan openu. On je takođe dodao da se ne zanosi dobrim početkom sezone i da na vrhunskom nivou želi da igra cele godine.

Srpski teniser je prethodne dve godine bio najbolji u Dubaiju, a sledeći protivnik mu je pobednik meča između Španca Felisijana Lopeza, 41. igrača sveta, i tenisera iz Kineskog Tajpeha Jen-Hsun Lua, 42. na listi. Sa Lopezom se sastajao dva puta i u oba meča bio je bolji, a protiv Lua je igrao smo na Vimbldonu prošle godine i ubedljivo ga je savladao. Turnir u Dubaiju je ATP 500 kategorije i igra se za nagradni fond od 1,62 miliona dolara.

Kraj za Troickog

Drugi reket Srbije, Viktor Troicki, poražen je u prvom kolu turnira u Dubaiju od Nemca Filipa Kolšrajbera, rezultatom 2:0 u setovima, 6:1, 7:6. Srpski teniser imao je dosta problema sa servisom pa je prvi set ubedljivo izgubio. U drugom setu Kolšrajber je opet oduzeo servis Troickom ali je srpski teniser uspeo da izjednači. Međutim, u taj brejku je Nemac bio ubedljiv i završio meč za sat i 24 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari