Broj srpskih predstavnika u Indijen Velsu sveo se na dva aktuelna šampiona kalifornijskog turnira – Novaka Đokovića i Anu Ivanović. Za razliku od njih dvoje, treće kolo bilo je maksimum za Viktora Troickog. Argentinac David Nalbandijan je posle sat i 22 minuta igre prošao u osminu finala – 2:0 (6:4, 6:2), a drugom reketu Srbije za utehu ostaje činjenica da je bio potpuno ravnopravan rival do finiša prvog seta.

Pre nego što je Troicki izašao na teren, plasman u četvrtfinale ostvarili su Ana Ivanovići Novak Đoković. Rutinski posao na putu ka odbrani titule odradio je prvi reket Srbije. Bez većih problema savladao je Nemca Tomija Hasa, a za ulazak među četiri najbolja tenisera na turniru igrao je kasno sinoćprotiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke (do zaključenja ovog broja rezultat prvog seta bio je 4:4 u gemovima).

Ivanovićeva je u četvrtom kolu nadigrala Italijanku Flaviju Penetu – 2:1 (6:4, 4:6, 6:4). Za ulazak u polufinale srpska teniseka igraće protiv Austrijanke Sibil Bamer, koja je u osmini finala eliminisala Danijelu Hantuhovu iz Slovačke. Biće to četvrti susret ovih teniserki, a u međusobnim duelima trenutno je 2:1 za Ivanovićevu. Srpska igračica bila je bolja od 19. teniserke planete u dva navrata tokom protekle sezone – u Berlinu i Lincu, dok je Austrijanka jedini poraz Ani Ivanovićzadala baš u Indijen Velsu, pre dve godine u osmini finala.

Poraz Pašanskog na turniru u Marakešu

Srpski teniser Boris Pašanski nije uspeo da se plasira u drugo kolo čelendžer turnira koji se igra u Marakešu u Maroku, pošto je na startu tog takmičenja izgubio od Španca Pabla Anduhara – 2:0 (6:2, 7:6). Anduhar je kao 89. teniser sa ATP liste u taj duel ušao kao apsolutni favorit i to je tokom meča potvrdio, pogotovu u prvom setu. U drugom je Pašanski uspeo da pruži neuporedivo jači otpor, ali ne i u taj-brejku, kada je Španac bez problema stigao do pobede.Turnir u Marakešu igra se za nagradni fond od 106.500 evra

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari