Posle dva sata i 35 minuta velike borbe najbolji srpski teniser Novak Đoković je tek u taj – brejku trećeg seta slomio otpor žilavog Nemca Filipa Kolšrajbera i plasirao se u osminu finala turnira Masters 1000 serije u Indijan Velsu – 2:1, po setovima 6:3, 2:6, 7:6 (7:3). Drugi reket sveta glatko je dobio prvi set protiv 25. rangiranog na ATP listi, ali je posle vođstva od 2:0 u drugom činu drame izgubio devet gemova zaredom, dozvolivši rivalu da povede s 3:0 u odlučujućem setu.

Od trena kada je propustio priliku da povede sa 4:0, Kolšrajber je počeo da pravi greške što je Novaku omogućilo da se vrati u igru i napravi drugi brejk za redom. Rezultatska klackalica do kraja ovog seta potrajala je do taj-brejka koji je ubedljivo pripao našem teniseru. Đoković će se za četvrtfinale sutra boriti s boljim iz meča Ivan Ljubičić (Hrvatska) – Brajan Dabul (Argentina). Drugi najbolje rangirani srpski tensier Viktor Troicki bez borbe je otišao dalje, pošto se Rus Nikolaj Davidenko povukao s takmičenja, zbog teže povrede šake koja će ga možda koštati i učešća na drugom gren slem turniru sezone Roland Garosu.

Uspešan je bio i naš najbolji dubl teniser Nenad Zimonjić, koji je u paru sa Kanađinom Danijelom Nestorom za samo 53 minuta savladao američki tandem Erik Butorac / Radživ Ram – 2:0 (6:3, 6:4) i plasirao se u drugo kolo turnira, gde ponovo idu na Amerikance Endija Rodika i Džejmsa Blejka.

Jedina preostala srpska teniserka na ovom prestižnom Mastersu Jelena Janković ispala je iz konkurencije parova, jer je sa Italijankom Tatjanom Garbin poražena u drugom kolu od Kineskinje Ži Jan i Amerikanke Betani Lin Matek s 1:2, po setovima 4:6, 6:4, 5:10. Popularna Džej-Džej u noći između ponedeljka i utorka borila se za plasman u četvrto kolo u singl konkurenciji, a protivnica joj je bila Sara Erani iz Italije. Posle ovog meča na teren je, u konkurenciji parova, trebalo da izađe i naš Dušan Vemić, koji je sa Hrvatom Ivom Karlovićem za rivale imao Špance Davida Ferera i Alberta Montanjesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari