Rodžer Federer je sinoć treći put osvojio turnir Masters serije u Sinsinatiju, pobedivši Novaka Đokovića u finalu – 2:0 (6:1, 7:5), i tako još jednom potvrdio da je ipak nedodirljiv teniski broj jedan u svetu. Švajcarcu je za pobedu nad najboljim srpskim teniserom trebalo tek nešto više od sat i po vremena. Đoković je i prošle sezone izgubio meč za titulu u Sinsinatiju, pošto ga je tada savladao Britanac Endi Marej.


Federer je odlično počeo duel, imao siguran servis, napravio dva brejka i veoma brzo poveo sa 5:0. Srpskom teniseru u ovom delu meča ništa nije polazilo za rukom, osim da do kraja osvoji jedan gem na svoj servis. U nastavku meča, za razliku od prvog seta, Đoković je zaigrao agresivnije, što mu je donelo brejk u drugom gemu, a zatim i vođstvo od 3:0. Činilo se da je srpski teniser na dobrom putu da izjednači, ali je Federer veoma brzo uzvratio brejkom, a potom i došao do izjednačenja – 3:3. U naredna četiri gema obojica tenisera bila su sigurna na svoj servis, ali je kod rezultata 5:5, Federer zahvaljujući svom znanju ali i Đokovićevim greškama napravio ključni brejk. Federer je u poslednjem gemu veoma brzo poveo sa 40-0, a zatim iskoristio prvu meč loptu i osvojio 61. titulu u karijeri.

– Dobro sam počeo meč, igrao sam sjajno i na ovom meču i tokom cele nedelje. Novak je takođe bio dobar, želim mu sreću na Otvorenom prvenstvu SAD. Mnogo toga mi se dogodilo u poslednje vreme. Osvojio sam Vimbldon, dobio bliznakinje. Ovo je neverovatno lep period za mene, u privatnom i profesionalnom životu. Hvala svima koji su učestvovali na ovom turniru – rekao je Federer posle meča.

Novak Đoković je priznao da je Federer sinoć igrao suviše dobro da bi mogao da ga ugrozi.

– Čestitam Rodžeru, bio je veoma dobar. Želim mu sve najbolje na Otvorenom prvenstvu SAD. Poslednjih nekoliko godina sam imao veoma dobre rezultate u Sinsinatiju, sigurno ću se vratiti ovde i sledeće godine – rekao je Đoković.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari