Srpski četvrtfinalni duel na turniru u Dubaiju dobio je mlađi, ali i trenutno bolji teniser. Novak Đoković je za manje od pola sata došao do prednosti u setovima, a onda je nakon znatno veće borbe u nastavku iskoristio prvu set loptu i savladao kolegu iz Dejvis kup reprezentacije i velikog prijatelja Janka Tipsarevića sa 2:0 (6:1, 7:6).


Tipsarević je bio izuzetno nervozan u ranoj fazi meča što se posebno videlo prilikom servisa. Iako je taj element u igri bio sve bolji kako je vreme odmicalo, za njega nije bilo spasa u prvom setu. Đoković je sa pet uzastopno osvojenih gemova došao do ubedljivih 6:1, pa se činilo da će ovaj meč predstavljati samo jači trening za najboljeg svetskog tenisera. Ipak, Janko je konsolidovao igru, uspevao je čak i da nametne svoj ritam pa se pitanje konačnog pobednika rešavalo u taj-brejku drugog seta. Mogao je Tipsarević i da produži ovaj duel, ali je duplom servis greškom propustio da iskoristi set loptu, a onda je greškom iz forhenda poklonio šansu Novaku koju ovaj nije propustio. Pobednika je odlučio bolji Novakov servis jer u drugom delu igre nije bilo brejkova. Janko je imao više as udaraca (10-7), ali i mnogo više duplih servis grešaka (5-1). Tipsarević nije imao nijednu brejk priliku u meču posle kojeg je završio takmičenje u Dubaiju.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Britanca Endija Mareja koji je sa 2:0 (6:3, 7:5) savladao Tomaša Berdiha iz Češke. Ukoliko želi četvrti put uzastopno da podigne pehar u Dubaiju, Novak će posle Britanca morati da savlada i Rodžera Federera ili boljeg iz sinoć odigranog četvrtfinalnog meča između Huana Martina del Potra i Žo-Vilfrida Conge.

Poraz Zimonjića i Ljodre

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Francuz Majkl Ljodra nisu uspeli da se plasiraju u polufinale turnira u Dubaiju u konkurenciji dublova. Iako su bili postavljeni za prve nosioce, Zimonjić i Ljodra su poraženi od Austrijanaca Džulijana Nola i Aleksandra Peje sa 2:0 (7:6, 7:6).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari