Novak Đoković opet pobeđuje. Pet i po nedelja posle trijumfa na Vimbldonu i dugo čekanog izbijanja na prvo mesto ATP liste, naš teniser vratio se na teren i to slavljem u duelu s Nikolajem Davidenkom 2:0 (7:5, 6:1) u drugom kolu turnira Masters serije, koji se u Montrealu igra za nagradni fond od 2,43 miliona dolara.


Trideseti teniser sveta, s negativnim skorom u 2011. godini (15-16), nije ipak bio lak plen za novog teniskog kralja. Rus je imao veliku šansu da osvoji prvi set. Vodio je s 4:1, uz dva brejka prednosti, servirao pri rezultatu 6:5 u njegovu korist, ali su posle sat vremena, Novakova klasa i fantastična forma u ovoj godini prevagnuli u korist najveće aktuelne muške zvezde belog sporta.

Uprkos lošem procentu prvog servisa, „teškim“ nogama posle duže takmičarske pauze i njemu nesvojstvenim greškama na mreži, Đoković je uspeo da se izvuče iz nezavidne situacije, a potom brzo i bez većih problema, za 36 minuta, dobije drugi set i obezbedi osminu finala s Argentincem Del Potrom ili Hrvatom Čilićem.

Đoković je već osvajao kanadski Masters 2007. godine, i to kao debitant, a od tada se dva puta plasirao u četvrtfinale i jednom u polufinale, prošle godine.

Posle ove pobede, Noletov skor u ovoj sezoni je 49-1, uz osam osvojenih titula.

Triling sinoć igrao

U noći između srede i četvrtka po našem vremenu, za plasman u osminu finala igrali su Janko Tipsarević – Fernando Verdasko (Španija) i Viktor Troicki – Džon Izner (SAD). Osim ako ih u tome nije sprečila kiša, koja je prekinula i sinoćnji duel 2. kola istog turnira između Ane Ivanović i Čehinje Ivete Benisove, pri vođstvu 5:3 za našu teniserku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari