Najbolji srpski teniser Novak Đoković je na dobrom putu da se vrati u formu kojom je protekle sezone osvojio grend slem i zabeležio najbolji plasman u karijeri. Višemesečni period bez vrhunskih rezultata, treći teniser sveta prekinuo je u Dubaiju osvajanjem prve titule u 2009. godini, a ukupno 12 u karijeri. Pobedom u finalu nad španskim teniserom Davidom Fererom – 2:0 (7:5, 6:3) Đokoviću je pripalo 500 ATP bodova i 383.000 dolara.

– Ovo je veoma važna titula i pobeda. Nisam počeo ovu godinu na način kakav sam želeo i na način na koji su ljudi očekivali od mene. Promenio sam reket, što je bilo rizično – izjavio je Đoković posle meča. Srpski teniser veruje da će mu trijumf u Dubaiju pomoći da se na narednim turnirima oseća bolje i sigurnije na terenu.

– Trudim se da se oslobodim pritiska koji imam i samo želim da igram tenis kao u prvoj polovini 2008. godine. Ako mi to pođe za rukom, mislim da ću biti prilično uspešan – napomenuo je Đoković. Finale Dubaija između Đokovića i Ferera bilo je odlična najava za duel reprezentacija Srbije i Španije u prvom kolu Dejvis kupa, koje je na programu od 6. do 8. marta u Benidormu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari