Za najuspešnije sugrađane Novosađani smatraju Đorđa Balaševića, Maju Gojkovići Bojana Pajtića, pokazalo je istraživanje novosadske agencije Sken, sprovedeno u decembru na uzorku od 1.560 ispitanika na teritoriji grada i u prigradskim naseljima, rekla je Milka Puzigaća, direktor agencije, na jučerašnjoj konferenciji za novinare.


Panonski mornar našao se, tradicionalno, i na vrhu liste najuspešnijih umetnika, a za njim slede Nataša Bekvalac i Mira Banjac, dok su kao najuspešniji sportsti ocenjeni Gojko Kačar, Andrija Gerići Milan Gurović. Iako nije izabrana za gradonačelnika, Maja Gojkovićzauzela je drugo mesto na listi najuspešnijih političara, odmah iza Bojana Pajtića, a pre Nenada Čanka. Po mišljenju Novosađana, najuspešnija preduzeća su Naftna industrija Srbije, RodićMB i Industrija mesa Matijević, a privrednici Miodrag Kostić, Petar Matijevići Milan Rodić.

Za najznačajni događaj je, kao i prethodnih godina, izabran Exit, sa preko 30 odsto glasova, dok su se na drugom i trećem mestu našli Sajam poljoprivrede, Zmajeve dečije igre, a izbori za predsednika države na poslednjoj poziciji.

Na pitanje koga bi danas izabrali za gradonačelnika, skoro 14 odsto Novosađana odgovorilo je da bi izabralo Maju Gojković, iako bi za njenu Narodnu stranku glasalo svega 0,4 odsto, oko devet procenata izjasnilo se za Igora Pavličića, a blizu šest odsto za Bojana Pajtića. Na izborima za predsednika države 33 odsto bi glasalo za Borisa Tadića, oko 15 odsto za Tomislava Nikolića, a samo oko četiri procenta za Čedomira Jovanovića. Kada je rečo parlamentarnim izborima, blizu 30 odsto ispitanika se opredelilo za Demokratsku stranku, dok je na drugom mestu SNS sa 12 i SRS sa oko 11 odsto. Za ulazak u Evropsku uniju izjasnilo se 70 odsto ispitanih Novosađana, za članstvo u NATO svega 18, a Partnerstvo za mir oko 20 odsto.

Kada su u pitanju mediji, pokazalo se da Novosađani najradije slušaju Radio 021, a zatim As i Antenu, najpopularnije dnevne novine su Blic, 24 sata i Dnevnik, najgledanije TV stanice su RTS I i II, zatim Pink, pa B 92, dok su za najuspešnije novinare izabrani Jelena BačićAlimpić, Bora Otići Aleksandar Filipović.

Protiv uklanjanja spomenika Jaši Tomiću

Na pitanje da li ste za to da se iz Dunavske ulice ukloni spomenik Jaši Tomiću, 17 odsto Novosađana se izjasnilo za, 56 odsto protiv, dok 27 procenata njih ne bi glasalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari