Đorđe Joksimović iz Kragujevca krenuo pešice za Beograd da mu Vučić pomogne da vrati decu 1Kragujevac Foto: Milan Nikić

Kragujevčanin Đorđe Joksimović, otac na osnovu čije je životne drame režiser Srdan Golubović snimio istoimeni film („Otac“), jutros je, po peti put, krenuo pešice iz centra Šumadije za Beograd, kako bi još jednom pokušao da kod nadležnih izdejstvije da mu se vrate tri maloletne kćerke, koje su na današnji dan, odnosno 17. marta 2015. smeštene u hraniteljsku porodicu.

Joksimović će ovoga puta, po prispeću u Beograd direktno, kako je najavio, da se obrati poredsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jer veruje da jedino on još može da mu pomogne.

-Rešio sam da se obratim predsedniku Vučiću i da njemu lično iznesem moj problem. Mislim da on može da pomogne u rešavanju situacije u kojoj se nalazim, i ne samo ja, već i mnoge druge porodice u Srbiji koje imaju problem sa centrima za socijalni rad, rekao je Joksimović uoči poslaska na oko 140 kilometara dugo pešačenje do Beograda.

Podsetio je, pritom, da se u minulom periodu obraćao „svim nadležnim institucijama i ministarstvima, ali bez ikakvog rezultata“, uprkos tome što je, kako tvrdi, ispunio sve uslove da mu se deca vrate. Zbog toga mu je ovoga, poručuje, cilj– Predsednišvo Srbije.

Pešačenje do Beograda će prekinuti u Topoli, da bi posetio ćerke u hraniteljskoj porodici.

Planira da noćas stigne u Beograd, a da u četvrtak oko 7.00 sati bude ispred zgrade Predsedništva.

Nada se da će mu predsednik Srbije Aleksandar Vučić pomoći u vraćanju dece.

„Nadam se da će me primiti na razgovor, jer je ovo problem sa kojim se suočava još ljudi u Srbiji, koji su me kontaktirali, a ne mogu da vrate decu“, rekao je Joksimović. Povodom ovog slučaja nadležni su ranije konstatovali da je interes dece prioritet.

Đorđu Joksimoviću je pre tačno šest godina kragujevački Centar za socijalni rad oduzeo tri maloletne ćerke i smestio ih u hraniteljsku porodicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari