Đorđević: Briga o deci prioritet i u 2019. 1Foto: Ministarstvo za rad

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predstavio je danas godišnje rezultate rada Ministarstva i najavio planove i projekte za narednu godinu, ističući da će briga o osobama sa invaliditetom, rekonstrukcija objekata, briga o deci i najstarijim sugrađanima ostati prioritet i u 2019. godini.

On je ocenio, da je jedna od najvažnijih projekata tokom prethodne godine „Reci NE radu na crno“ dao dobre rezultate u borbi protiv sive ekonomije. Prema njegovim rečima, uspešno je završena i prva faza u okviru projekta izrade Socijalnih karata za lakše i brže ostvarivanje građanskih prava.

„Sekotor za zaštitu osoba sa invaliditetom, ostvario je veliki uspeh u okviru projekta JEDNAKI, za koji se nadam da će trajati godinama“, rekao je Đorđević i najavio da se uvođenje nacionalnog SOS telefona očekuje krajem 2018. godine. Prema njegovim rečima, početkom tekuće godine Ministarstvo je krenulo i u sistematizaciju radnih mesta sa idejom da se mladim ljudima pruži prilika za usavršavanje i napredovanje.

„Od 1. januara, stupanjem na snagu Uredbe koje donosi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, bićemo prvo Ministarstvo koje će imati izrađena radna mesta po kompetencijama“, rekao je ministar. On je najavio, i da će početkom sledeće godine ministarstvo svoj internet sajt prilagoditi osobama sa invaliditetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari