Crna Gora će do kraja godine podneti molbu za članstvo u EU, potvrdio je premijer Milo Đukanovićtokom radne posete Beranama.

– Za godinu dana implementacije sporazuma o pridruživanju napravili smo progres, što nam daje za pravo da podnesemo aplikaciju – rekao je Đukanović. On je upozorio da vrata EU treba da ostanu otvorena za proširenje, podsetivši da je više puta iz EU ponovljeno da zapadni Balkan ima evropsku perspektivu i da je to bilo stimulativno ne samo za Crnu Goru nego i za sve države regiona.

– Progres je prepoznatljiv. Ne sme se dovoditi u pitanje dalje proširenje ni u vremenima poput ovih kada EU ima krizu – rekao je premijer.

Đukanovićje naglasio da prema EU nema prečica i da svi treba da napreduju brzinom kojom mogu da usvajaju evropske standarde, a Crna Gora će pokazati da je „posle Hrvatske najspremnija u regionu na putu ka EU“.

– Crna Gora će pokazati i da može da bude lokomotiva koja će zapadni Balkan predvoditi na putu do punopravnog članstva u EU – poručio je Đukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari