Đukić Dejanović: K.K. bi mogao da nastavi obrazovanje u specijalnoj školi "Dr Dragan Hercog" 1foto FoNet Milica Vučković

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da bi K. K, učenik koji je počinio masakr u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, osnovno obrazovanje najverovatnije trebalo da završi u školi „Dr Dragan Hercog“.

Đukić Dejanović je za Nova.rs rekla da K. K. više neće ići u Osnovnu školi „Vladislav Ribnikar“ i da je nadležna škola za decu koja ne mogu da pohađaju redovnu školu i nastavu „Dr Dragan Hercog“.

Ona je rekla da će danas biti održana sednica Nastavničkog veća o njegovom školovanju, jer je osnovno obrazovanje obavezno.

Specijalna osnovna škola „Dragan Hercog“ zvanično se nalazi na beogradskoj opštini Savski venac, ali u tu školu deca ne odlaze i ne prisustvuju časovima, već se za njih organizuju posebni oblici nastave.

Osnovna misija škole je obrazovanje dece koja su privremeno ili trajno, usled zdravstvenih problema, onemogućeni da nastavu pohađaju u matičnoj školi. Škola nudi bolničku i kućnu nastavu, nastava na daljinu i inkluzivno obrazovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari