Kako će izgledati doček Nove godine u Nišu? 1Foto: Z. Miladinović/ Danas

Na organizovanom dočeku Nove godine na centralnom Trgu kralja Milana u Nišu nastupiće folk pevači Boban Zdravković i Violeta Miljković, najavili su predstavnici Grada.

Dan ranije, 30. decembra, od 21 do 23 časa, na trgu će nastupiti rok bend Van Gog.

Prethodno je bila najavljen nastup Riblje čorbe, ali je nastup otkazan zbog bolesti frontmena Bore Đorđevića.

Ti koncerti, uključujući i obezbeđenje, ozvučenje, binu i planirani trošak za vatromet, koštaće 10,9 miliona dinara, rekli su iz Grada, bez preciziranja koliko će koja stavka koštati.

Kako će izgledati doček Nove godine u Nišu? 2
Foto: Z. Miladinović/Danas

Na inicijativu niškog udruženja “Pit”, ovoga puta na dočeku Nove godine neće biti vatrometa, a novac namenjen za njegovu realizaciju biće preusmeren u humanitarne svrhe.

Na taj način će se ujedno smanjiti i upotreba pirotehnike koja u vreme praznika posebno uznemirava decu sa teškoćama u razvoju, napuštene životinje, kao i najstarije sugrađane.

Za sada se zna samo da će novac koji je bio namenjen za vatromet Grad proslediti „deci oboleloj od teških i retkih bolesti“, ali još uvek nije poznato o kom iznosu je reč, niti kome će tačno biti dodeljen.

Građani su, odgovarajući na javni poziv Grada, dali 44 predloga kako da se taj novac konkretno rasporedi.

U Nišu će, takođe, od 26. decembra do 7. januara biti održani „Novogodišnji dani“, sa programima za koje su zadužene ustanove kulture i Zoo kutak.

Na Trgu kralja Milana, Keju kola srpskih sestara i u parku ispred Gradske kuće tokom celog dana moći će da se vide predstave za decu, plesni i muzički program, sportske aktivnosti, animirani zabavljači ili da se degustiraju topla čokolada, čajevi i kolači.

Gradski zvaničnici su kazali da za novogodišnje praznike očekuju više od 10.000 turista.

Bez „Niša u srcu“, ovoga puta

Ove godine neće biti organizovana tradicionalna gradska manifestacija „Niš u srcu“.

Lokalni zvaničnici nisu saopštili šta je razlog, ali su izvođači nezvanično kazali da im je rečeno da se festival otkazuje jer „Grad nema novca“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari