Dodelom priznanja najuspešnijim sportistima, na Zlatiboru počeo Međunarodni festival sportskog filma 1Foto: TO Zlatibor

Dodelom nagrada najuspešnijim sportistima, na svečanosti u Kulturnom centru Zlatibor počeo je 12. Međunarodni festival sportskog filma „Pod sjajem zvezda“.

Nagrade za životno delo pripale su nekadašnjem fudbaleru Dušanu Duletu Savić, o kome je prikazan i dokumentarni film „Dule Savić, a u Londonu muk“, autorke Branke Bešević Gajić, kao i bivšim fudbalerima Darku Pančevu i Milovanu Obradoviću Drdi.

„Svako priznanje donosi zadovoljstvo, pogotovo ako je zasluženo, a ja mislim da jeste. Nedavno sam od mog kluba Crvene zvezde, što mi je najvažnije u životu, dobio priznanje za životno delo, tako da nije slučajno da jedno ide sa drugim“, kazao je Dušan Dule Savić.

Ista priznanja su pripala karatistkinji Jovani Preković, odbojkaškom treneru Zoranu Terziću, sportskom novinaru Miroslavu Nešiću i glumcu Milutinu Mimi Karadžiću.

Povelja heroine sporta i života „Nataša Кovačević“ dodeljena je paraatletičarka Ivani Petrović, bacačici koplja iz Кosjerića.

Posebno priznanje je dodeljeno Košarkaškom savezu Srbije, povodom sto godina postojanja te asocijacije.

Od 350 prijavljenih filmova, na tom festivalu prikazaće se 45 ostvarenja iz Kine, Hrvatske, Mađare, Rusije, Španije, Finske, Islanda, SAD, Italije, Francuske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Avganistana, Severne Makedonije, Nemačke i Australije.

Tročlani žiri u sastavu: Vladimir Stanković, Ognjen Rakčević i Miloš Todorović odlučivaće o nagradama.

Osim u Kulturnom centru Zlatibor, projekcije se od sinoć priređuju i na otvorenom – na Kraljevom trgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari