Dogodilo se "preletanje": Zaječarci kažu da izlaze na glasanje, ali traže i lokalne izbore 1Foto: M. S. / Danas

“Mislim da je trebalo da se glasa i za gradonačelnika Zaječara. Situacija je loša. Najgore u Srbije je kod nas. Pogledajte kako nam izgleda pijaca”, kazali su Zaječarci u anketi Danasa. Svi će izaći na glasanje, ali se pitaju zašto se kod njih ne bira gradonačelnik?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisao je odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, a glasanje za novi saziv Skupštine Srbije biće održano u nedelju 17. decembra.

Istog dana biće održani i lokalni izbori u 65 gradova i opština u Srbiji, koje je raspisao predsednik Skupštine Vladimir Orlić, ali među gradovima gde će se održati izbori nema Zaječara.

Pitali smo Zaječarce da li će izaći 17. decembra na glasanje i kakvo je njihovo mišljenje i da li je trebalo da se u gradu na Timoku, održe i lokalni izbori?

Aleksandar Jovanović, iz Pirota, kaže da već 40 godina živi u Zaječaru i da će izaći na parlamentarne izbore, 17. decembra.

“Obavezno izlazim na glasanje. Trebalo je da se raspišu i lokalni izbori za naš grad, i to obavezno. Kod nas je sve propalo. Kod nas je situacija užasna u svakom pogledu”, kazao je on.

Rade Vidanović, iz Zaječara, kaže da će obavezno izaći na izbore, ali se pita zašto se ne bira i gradonačelnik.

“Mislim da je trebalo da se glasa i za gradonačelnika Zaječara. Situacija je loša. Najgore u Srbije je kod nas. Pogledajte kako nam izgleda pijaca? Da li postoji negde u svetu da se proda Hala sireva, pa da se sir prodaje na ulici, gde hodaju psi. Kakva je to higijena? Potrebno je da svi pitamo Ničića, šta to rade? Gde je inspekcija? Ne sme da je pošalje tamo”, poručuje on.

Svetla Đelić iz Velikog Izvora kraj Zaječara, za Danas kaže, da će izaći na izbore, ali da je bilo potrebno da se raspišu i lokalni.

“Potrebno je da se izbori održe i kod nas, da se dogode neke promene”, kaže ona.

I Ivan Petrović iz Zaječara saglasan je da je potrebno da se izađe na izbore, ali zahteva i lokalne, pošto kaže da su “prošli pokradeni”.

“Velika je greška što kod nas nema izbora za lokalni parlament. Potrebno je da se održe zato što su prošli izbori pokradeni. Dr Neša umesto da preuzme vlast on je “preleteo” u SNS. Ja te stvari ne podržavam”, kaže naš sagovornik.

Miodrag Balunović iz Grljana pored Zaječara kaže da će na izbore izaći ako tog dana bude slobodan.

“Ako nešto ne radim – izlazim, ovako nemam pojma. Nisam u toku da li će izbora biti u našem gradu”, poručuje on.

I Ilija Barbulović će izaći na glasanje. Kaže “za izbore u Zaječaru da nisu potrebni”.

“Zašto? Kod nas je sve dobro. Sve odlično funkcioniše”, ističe on.

Vidoje iz Grljana pored Zaječara, kaže da je razočaran i da neće glasati, ali da je potrebno da se glasa za lokalni parlament.

“Ne glasam više. Svi su isti. Godinama se žalim zbog lošeg stanja puta ka Prliti, međutim samo ponavljaju da nemaju novca. Neću više da glasam, pošto niko ne radi za narod”, ljutito kaže on.

Podsećamo, opozicija je dala rok Ničiću da podnese ostavku, ali to nije uradio. Poručili su da ukoliko gradonačelnik ne podnese ostavku, moraće da se suoči sa onim što će uslediti.

“Protesti koji su bili na proleće i letos, nisu ništa naspram onoga što će se dogoditi“, poručili su na pres konferenciji predstavnici “Ujedinjene opozicije Zaječara”, pre više od mesec danas.

Parlamentarni izbori su raspisani, lokalni – ne. Opozicija za sada ćuti.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari