Dojčinović dobitnik međunarodne nagrade "Knight International Journalism Award" 1Urednik KRIK-a: Stevan Dojčinović Foto: Medija centar

Urednik KRIK-a Stevan Dojčinović dobitnik je prestižne međunarodne novinarske nagrade „Knight International Journalism Award“, saopštio je KRIK.

Nagradu dodeljuje Međunarodni centar za novinare (ICFJ) za izveštavanje koje je imalo uticaj na društvo.

„U sve opasnijem periodu on vodi tim hrabrih novinara koji su skrenuli pažnju na pranje novca biznismena i zloupotrebe Vladinih zvaničnika… Dojčinović je zbog svojih istraživanja bio česta meta pretnji i surovih ličnih napada Vladinih saveznika. Ništa od toga ga ne ometa“, piše u obrazloženju žirija.

Dojčinoviću će nagrada biti uručena u novembru na svečanoj ceremoniji u Vašingtonu. Tradicionalnoj večeri prisustvovaće oko 600 uglednih zvanica koje prepoznaju značaj novinarskog poziva i podržavaju novinare čiji je rad uticao na društvo.

Ove godine, istim priznanjem nagrađena je i novinarka Rouz Vangui iz Kenije.

Nagrada „Knight International Journalism Award“ dodeljuje se novinarima, urednicima, medijskim radnicima kao i novinarima-građanima koji su, uprkos teškim okolnostima, radom i izveštavanjem doprineli svojim zemljama, a podržava je Fondacija Džon S. I Džejms L. Najt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari