Dojčinović: Vučić je sveprisutan u medijima, to vide i njegovi glasači 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Predsednik Aleksandar Vučić požalio se u sinoćnom gostovanju na TV Hepi, da ga nema na Radio-televiziji Srbije, ali i rekao da se sada ne bi ni odazvao pozivu čak i kad bi on stigao iz javnog servisa.

On je pomenuo da je na RTS-u gostovao čak i urednik istraživačkog portala KRIK Stevan Dojčinović, a da tu šansu nemaju recimo Dragan J. Vučićević, vlasnik Informera, najtiražnijih novina, ili urednik veoma gledane TV Hepi Milomir Marić.

Podsećanja radi, Stevan Dojčinović se na RTS- u pojavio jedan jedini put, u oktobru kada se govorilo o Pandora papirima i novim saznanjima o poslovanju ofšor kompanija i 24 stana ministra Siniše Malog,

Ipak, kako podseća, ni taj put nije bilo gostovanje u pitanju, već jedan, prilično izmanipulisan prilog RTS-a.

– Nikada nisam gostovao na RTS-u, u poslednjih pet godina sigurno, da budem gost u nekoj emisiji, da budem intervjuisan uživo i slično. To pojavljivanje u novembru je bio prilog koji je radio RTS, i on je praktično bio usmeren protiv KRIKA. Pozvali su me da uradimo prilog o Pandora papirima i stanovima Siniše Malog, a koncept su napravili takav da smo mi predstavljeni kao neki negativci. Umesto otkrićem, bavili su se nama, preispitivali naš rad, zašto mi to tako radimo, kako radimo. A mi smo se praktično branili. Presednik je to predstavio kao da sam ja išao na RTS da pričam o svom poslu i da me intervjuišu, prokomentarisao je Dojčinović za Danas.

On je dodao da bi svakako bilo potrebno da se javni servis više otvori, posebno za istraživačke novinare, one koji otkrivaju bitna dešavanja u Srbiji, ali da to nije slučaj.

– Vučić kao predsednik i čovek koji vodi ovu zemlju se najviše pojavljuje u svim medijima, više od bilo koga drugog, Tako da mi nije jasno to njegovo pravdanje, pokušaj da izokrene stvari i da prikaže kako nije prisutan. Meni je to neverovatno jer mislim da čak i ljudi koji glasaju za Vučića, vide ga non stop i svesni su da se stalno i svuda pojavljuje. Mislim da ni kod njih ta priča ne može da prođe, bez obzira što on to stalno ponavlja. Jasno je da se u Srbiji apsolutno sve vrti oko njega, dok režimski mediji samo pozitivno izveštavaju o njemu, a kriju sve što ne ide u prilog Vučiću. Isto se ponaša i javni servis. Tako da predsednik to može stalno da negira, ali to vide svi, jasan je Dojčinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari