"Dokaz bahatosti i nemara ove vlasti": Opozicioni odbornici o divljoj deponiji iza Železničke stanice 1Foto: Kristina Bondžulić/Danas

Opozicioni odbornici u Skupštini grada Beograda kritikuju aktuelnu vlast zbog divlje deponije nastale iza zgrade nekadašnje Železničke stanice, ali poručuju da je to samo jedan od takvih primera.

Mila Popović iz Stranke slobode i pravde ukazuje da ovo samo još jedan primer nebrige, nesposobnosti i bahatosti aktuelne vlasti.

– Mi se zalažemo za to da se Železnička stanica vrati tamo gde je i bila. Strašno je da dođe neko i hoće da istorija počne od njega, i da tek tako skloni glavnu Železničku stanicu, nešto što je tu postojalo decenijama. I ne samo to, nego nisu izgradili novu i mi već godinama nemamo ni glavnu železničku, ali ni autobusku stanicu, tamo je sada deponija građevinskog šuta od Beograda na vodi, navodi Popović.

Ova odbornica kaže i da je ovo još samo jedan dokaz nebrige, nesposobnosti, nemara, javašluka i bahatosti ove vlasti.

– Oni žele da prekrajaju Beograd i prave po svojoj meri. Ceo taj prostor se pravi za Beograd na vodi, od toga da su se tu ukrstile linije metroa samo da bi prolazile pored Beograda na vodi, do toga da su izmestili obe glavne stanice. Tako da na kraju osim zgrada Beograda na vodi, poslovnog i stambenog prostora, tamo nema ni jedne škole, vrtića, pozorišta ili šta je već sve bilo u planu. A da ne pominjemo milonski dug firme „Beograd na vodi“ Gradu Beogradu, dodaje ona.

Odbornik Demokratske stranke Filip Tatalović navodi da ovo samo jedan od identičnih primera divljih deponija u Srbiji.

– U periodu pred ove izbore smo se bavili brojnim deponijama koje su nastale na obodu Beograda. Imate sad divlju deponiju u šumi Bajdina, takođe se u njoj nalazu razne stvari hemijskog porekla, koje onda idu u vodoizvorišta. Uvek se dešava ista stvar isnpekcija izađe na teren, ali onda se ne desi ništa. Ili se podnese neka prekršajna prijava koja zastari posle dve godine. Suštinski ne postoji način na koji grad Beograd to rešava, kaže ovaj demokrata.

Sa njim je saglasan i Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograda, koji kaže da duž savskog šetališta postoji dosta ovakvih deponija.

– To što se dešava na prostoru Beograda na vodi je ono na šta smo mi ukazivali od početka, a to je da ta teriotrija eksteritorijalna. Na njoj zakoni ni pravila ni grada niti Republike ne važe, a investitor može da se ponaša kako želi. Tako je i nastala tu ogromna deponija, ali nije deponija samo tu. Kada krenete dužinom savskog đetališta do Sajma imate gomile građevinskog materijala, cele planine zemlje iskopane iz tog gradilišta, i meni si čina da gradska vlast na to ostaje nema. Ne žele da reše taj problem, kao nijedan drugi u kom postoji sukob sa investitorom, navodi Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari