Doktorka Sebečevac podnela krivičnu prijavu protiv Mahmutovića zbog pretnji 1Foto: Lična arhiva

Specijalisti novopazarske Opšte bolnice, poslednjeg dana avgusta, uputili su novo pismo predsedniku, premijerki i ministru zdravlja Srbije – Aleksandru Vučiću, Ani Brnabić i Zlatiboru Lončaru, u kojem su zatražili sastanak radi rešavanja problema u ovoj zdravstvenoj ustanovi i smene v.d. direktora Meha Mahmutovića i njegovih najbližih saradnika.

U novom obraćanju državnom vrhu lekari su izrazili sumnju da do njih „ne dolaze prave informacije“, jer „nakon što smo očevici svih propusta, koje je rukovodstvo bolnice napravilo, voleli bi da u živom razgovoru, pogledamo Vas u oči i kažemo istinu“.

Potpisnici pisma, njih 37, imaju potvrdu da je njihovo obraćanje stiglo i do premijerke Brnabić i do ministra zdravlja Lončara, ali za sada, nemaju potvrdu da je njihovo pisano obraćanje stiglo i do predsednika Srbije.

Novo čekanje predstoji, a u pismu još piše da „ukoliko u narednom periodu ne dobijemo nikakav odgovor, bojimo se da ćemo biti prinuđeni na radikalnije mere kako bi nas neko čuo i saslušao“.

U novom obraćanju su ponovili predlog da se formira ekspertska komisija koja bi ispitala sve navode o lošoj situaciji u Opštoj bolnici, propusta zbog kojih je došlo do potpunog kolapsa bolnice u toku junske epidemije korona virusa i najveće smrtnosti po glavi stanovnika u Evropi. Napisali su da su saglasni i sa uvođenjem prinudne uprave, „koja će bolnicu postaviti na zdrave noge“.

Prvo pismo novopazarski specijalisti i specijalisti uputili su 14. avgusta, a posle toga su se obratili javnosti na izuzetno posećenoj konferenciji za novinare.

Tada su se prvi put čuli konkretni, ali i zastrašujući podaci o situaciji u gradu. Po datumima ih je iznela doktorka Lajla Sebečevac, anesteziolog, i prva potpisnica pisma i peticije upućenih najvišim državnim zvaničnicima.

Ona je tada rekla da su joj, u upravnoj zgradi, upućene pretnje i da će o tome obavestiti nadležne organe. Ova doktorka je, u utorak, o pretnjama koje su joj uputili v.d. direktora Mahmutović i njegov zamenik Alan Kurpejović, obavestila načelnika PU Novi Pazar i Više javno tužilaštvo u ovom gradu, a o pretnjama je obavestila i Sud časti Lekarske komore Srbije.

– Pretnje su mi upućene preko posrednika. Ne žalim svoj život da odbranim svoju i čast svoje porodice, kratko je za Danas prokomentarisala Sebečevac.

Ova porodica u novopazarskoj Opštoj bolnici ima pet lekara – troje poznatih i priznatih specijalista (anesteziologa, dečijeg hirurga i pedijatra) i dvojicu specijalizanata na ginekologiji i anesteziologiji.

Specijalizant anesteziologije, dobrovoljno se prijavio, i sve vreme dok je trajala epidemija kovid 19 radio u Respiratornom centru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari