Za Aleksandra Kolarova, levog beka najbolje srpske reprezentacije i novog engleskog šampiona Mančester sitija, dovođenje Siniše Mihajlovića za selektora „orlova“ predstavlja sjajan potez Fudbalskog saveza Srbije. I pre prvog treninga pod palicom mladog trenera, na početku priprema za turneju po Evropi, iskusni defanzivac konstatovao je da je Srbija dobila pravog čoveka na pravom mestu.


– I sam dolazak čoveka takvog imena, igračke karijere, reputacije i trenerskih početaka u ligi kakva je italijanska predstavlja veliku stvar za Srbiju i našu reprezentaciju. Svi s pravom očekujemo puno od rada sa Mihajlovićem – poželeo je dobrodošlicu šefu novi kapiten ili zamenik kapitena Branislavu Ivanoviću.

Suprotnom opštem mišljenju da su prijateljski mečevi sa aktuelnim svetskim i kontinentalnim prvakom Španijom (26. maja u Sent Galenu), ništa slabijom Francuskom (31. maja u Remsu) i uvek dobrom Švedskom (5. juna u Stokholmu) prejaki testovi za debi Mihajlovića i žestoko podmlađenog tima, sa čak četvoricom debitanata u sastavu, odbrambeni fudbaler tvrdi da su izabrani odgovarajući rivali.

– Dueli sa velikim reprezentacijama uvek su idealna prilika da se vidi gde se nalazimo – smatra Kolarov, koji je dobar broj novih saigrača u reprezentaciji upoznao tek na jučerašnjoj prozivci.

Najavljeno stavljanje u gro plan mladih igrača, prosečne starosti između 20 i 23 godine, može biti mač sa dve oštrice, zbog čega povratnik među orlove Aleksandar Luković traži vreme i podršku za brojne junoše u A selekciji.

– Svi moramo imati strpljenja i razumevanja za ove mlade momke. Mi stariji, zajedno sa njima pokušaćemo da ostvarimo dobar učinak i utisak na turneji, ali ne treba nas odmah napadati ako se desi da ne uspemo. Pre svega zbog te mnogo talentovane dece, koji su tek na početku karijere u A reprezentaciji – apeluje levi bek i štoper ruskog šampiona Zenita, koji priznaje da ga je Miha brzo i lako ubedio da opet zaduži dres sa trobojkom.

FIFA na strani Kosova

Izvršni odbor Svetske fudbalske organizacije (FIFA) odlučio je na sastanku u Budimpešti da svim članicama odobri da igraju prijateljske mečeve sa reprezentacijom Kosova, ali ne i takmičarske. Odluka je doneta u skladu sa članom 79. statuta FIFA, a sastankom je presedavao predsednik Jozef Batler. Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri potvrdio je ovu vest, dok je u FSS povodom ovog događaja sinoć održan hitan sastanak.

Marković otpao, Ninkov neizvestan

Povređeni Kuzmanović, Nastasić i M. Šćepović pojavili su se juče na prozivci i prenoćili sa ekipom u Staroj Pazovi, ali neće na današnji put u Švajcarsku. Neće ni Lazar Marković, koji je naknadno otpao sa spiska, zbog nezalečene povrede trbušnog zida, zbog koje je propustio finiš sezone u Partizanu. Odluka o Pavlu Ninkovu biće danas doneta, jer je desni bek Tuluza još ranije zakazao svadbu 26. maja, na dan susreta sa Francuzima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari