Povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši uručio je Domu za lica ometena u mentalnom razvoju „Otthon“ u Staroj Moravici humanitarnu pomoć.


Donacija je stigla iz Nemačke od porodice Holc iz Leverkuzena i Roberta Lara iz Egenfeldena, koji su poreklom iz Vojvodine. Stanovnici Doma dobili su paket prehrambenih i hemijskih proizvoda, kao i 18 kreveta prilagođenih potrebama ljudi koji borave u domu.

Predsednik pokrajinskog parlamenta, koji je inicirao pristiglu humanitarnu pomoć, istakao je da je prioritetno pitanje pokrajinske i državne politike donošenje strategije za borbu protiv siromaštva. „Nažalost, siromaštvo je najočiglednije na primeru institucija poput ovog Doma, a takvim institucijama bi trebalo pružiti mnogo veću podršku i zaštitu“, zaključio je predsednik Egereši.

Direktorica Doma Žužana Stanko, zahvaljujući na humanitarnoj pomoći, istakla je da je u narednom periodu najveći problem za „Otthon“ nabavka adekvatnog prevoznog sredstva za prevoz higijenskih i prehrambenih sredstava, kao i drugih stvari potrebnih za nesmetano funkcionisanje. Dom za lica ometena u mentalnom razvoju „Otthon“ u Staroj Moravici osnovan je 1946. godine i zbrinjava lica starija od 18 godina. Kapacitet Doma je 345 korisnika kojima obezbeđuje zbrinjavanje, zdravstvenu zaštitu, radnu i okupacionu terapiju, kulturno-zabavne i rekreativno-rehabilitacione sadržaje, u skladu sa njihovim sposobnostima i zdravstvenim stanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari