Donacija medicinske opreme KBC Zemun vredna 500.000 evra 1

Princeza Katarina, zajedno sa dr Daglasom Džeksonom, direktorom Projekta C.U.R.E. u pratnji Kajla Skota, ambasadora SAD u Srbiji, isporučila je medicinsku opremu vrednosti više od 500.000 evra Kliničko-bolničkom centru Zemun, navodi se u saopštenju za medije.

Raznovrsna medicinska oprema neophodna za funkcionisanje KBC Zemun dopremljena je sprecijalnim kontejnerom iz Sjedinjenih Američkih Država zahvaljujući saradnji Fondacije Princeze Katarine i organizacije „Project C.U.R.E“ (Commission on Urgent Relief and Equipment – Komisija za hitnu pomoć i opremu) iz Denvera, Kolorado, piše u saopštenju.

„Veoma sam zahvalna dr Daglasu Džeksonu i Projektu C.U.R.E. na saradnji koju smo izgradili, kao i ambasadoru Skotu što je danas ovde sa nama. Sigurna sam da će ova medicinska oprema biti veoma vredna lekarima i sestrama u zemunskoj bolnici i da će im svakodnevni rad učiniti lakšim. Ovo nije prvi projekat koji je uspešno realizovan u saradnji sa Projektom C.U.R.E, jer smo takođe obezbedili i četiri nova moderna sterilizatora ukupne vrednosti više od 1.400.000 evra za bolnice u Novom Sadu, Beogradu, Kraljevu i Leskovcu. Verujem da je ovo ipak samo početak sjajne saradnje sa Projektom C.U.R.E. i da ćemo zajedno napredovati u misiji poboljšanja uslova lečenja naših građana i opremanju bolnica u celoj Srbiji“, rekla je Princeza Katarina, prenosi se u saopštenju.

Prof. dr Dragoš Stojanović, direktor KBC Zemun, ovom prilikom je zahvalio Princezi Katarini i dr Daglasu Džeksonu na medicinskoj opremi koja će omogućiti lakše funkcionisanje svih odeljenja ove bolnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari