Donacija robota za škole u Zrenjaninu 1Zreanjanin Foto: M. P.

Zrenjaninskim školama uručeni su roboti, a za nastavnike održan seminar povećanja digitalne pismenosti u okviru projekta “Za lepšu školu” koji sprovodi Rotari distrikt Srbije i Crne Gore na osnovu memoranduma sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. 

Sekretar Rotari kluba Senta Jožef Šandor izrazio je zadovoljstvo što se projekat uspešno realizuje.

“Nadam se da će vam robotići u školama pomoći u nastavi i da će deca što pre naučiti da ih koriste, kako bi postigli dobre rezultate na takmičenjima u zemlji i inostranstvu”, rekao je Jožef Šandor na ceremoniji uručenja donacije.

Vladimir Matić iz Rotari Distrikta 2483 rekao je da su do sada donirali 600 računara za 120 škola i 670 dronova za učenje programskih jezika skreč i pajton dok su prošle nedelje započeli sa donacijom 500 mBot robotića za 100 osnovnih škola u Srbiji.

Predsednica Rotari kluba Zrenjanin Gorjana Balani podsetila je da rotari klubovi realizuju donacije za osnovne škole u Srbiji radi povećanja digitalne pismenosti đaka, te da je pre dva meseca Zrenjaninu uručena donacija dronova za 28 gradskih škola a za nastavnike i đake organizovana je i informatička obuka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari