Roboti i dronovi za škole, invalidska kolica za bolnicu: Vredna donacija užičkim udruženjima i ustanovama 1Foto: Grad Užice

Na svečanost u Skupštini Užica uručene su donacije koje su rotari klubovi i Fondacija „Ana i Vlade Divac“ obezbedili školama, vrtićima, ustanovama i udruženju osoba sa invaliditeom u Užicu i drugim gradovima Srbije.

Donacije čine 50 mBot robota za učenje programiranja i 24 drona za 26 škola u Užicu, Čajetini Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Lučanima, Bajinoj Bašti, Kosjeriću, Arilju, Požegi, Valjevu, Lajkovcu, Ljigu, Mionici i Ubu.

Osim toga, užikom vrtiću „Poletarac“ je poklonjen mobilni nameštaj i oprema za obrazovanje iz informaciono-komunikacijske tehnologije, a Opštoj bolnici Užice i Udruženju osoba sa invaliditetom Zlatiborskog okruga nekoliko invalidskih kolica.

Donacije su obezbedili rotari klubovi Distrihta 6920 Džordžija (SAD), Bern- Kristofer Švajcarska, Distrihta 2483 Srbija i Crna Gora i Fondacija „Ana i Vlade Divac”, u saradnji sa Rotari klubom Užice.

Predstavnici donatora su naveli da se tim digitalnim alatima omogućava učenicima osnovnih škola učenje programskih jezika skreč i pajton po programu Ministarstva prosvete, sa kojima rotarijanci imaju potpisan memorandum o saradnji „Za lepšu školu“.

„Naši prijatelji iz SAD na razne načine pomažu građane Srbije, a ove godine deo tog projekta je i Užice i bićemo sa vama uvek kada budemo u mogućnosti da pomognemo“, poručio je Vlade Divac i zahvalio se donatorima iz SAD.

Na donaciji se zahvalila gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari