Donacija Vlade Japana Centru za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite iz Vranja 1CRLUSZ u Vranju, Foto: Dušan Pešić / Danas

Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite (CRLUSZ) iz Vranja dobiće specijalizovano vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom, kao donaciju Vlade Japana, u vrednosti od 40.155 evra, rekla je Ivana Tasić, direktorka CRLUSZ.

U zgradi Vlade Srbije održana je ceremonija potpisivanja ugovora za četiri projekta za osnovne potrebe stanovništva, koje je podržala Vlada Japana.

Prema rečima članice Gradskog veća za socijalna pitanja i lokalnu samoupravu, Danijele Milosavljević, „ovo vozilo će umnogome olakšati svakodnevne aktivnosti korisnika i unaprediti kvalitet njihovog života“.

„Uspešna saradnja između naše lokalne zajednice i naroda Japana, godinama unazad, dokaz je prijateljskih odnosa naše dve zemlje. U želji da se naši odnosi i ubuduće zasnivaju na prijateljskim iskustvima, zahvaljujem se na podršci“, istakla je Milosavljević.

Osim donacije vozila za prevoz osoba sa invaliditetom vranjskom Centru za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, Vlada Japana doniraće novac i Opštoj Bolnici u Aleksincu, Zdravstvenom centru u Kladovu i JKP „Gradac“ u Tutinu.

Ukupna vrednost donacije za ova četiri projekta iznosi 269.455 evra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari