Donacija Vlade Japana za Zdravstveni centar Kladovo: Gastroskop, kolonoskop, bronhoskop i prateća oprema 1Foto: kladovo.org

Za Zdravstveni centar u Kladovu, Opštu bolnicu u Aleksincu, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju i JKP „Gradac“ u Tutinu, Vlada Japana obezbedila je 269.455 evra. Ugovore o donaciji u Vladi Srbije potpisali su predstavnici ovih lokalnih samouprava sa ambasadorom Japana u Srbiji Takahikom Kacumatom.

Projektom opremanja Zdravstvenog centra Kladovo obezbeđena je medicinska oprema: gastroskop, kolonoskop, bronhoskop i prateća oprema u vrednosti od 75.950 evra.

-Glavni prioritet opštine Kladovo je bezbednost i zdravlje naših stanovnika pa ova donacija Zdravstvenom centru ima jako veliki značaj za nas i naše građane – rekao je prilikom potpisivanja ugovora o donaciji zamenik predsednika opštine Kladovo, Bojan Božanović.

Sa Božanovićem je u Vladi Srbije bio i v.d. direktora Zdravstvenog centra Kladovo, Dejan Čučulanović.

Osim za  Zdravstveni centar u Kladovu, Vlada japana je za Opštu bolnicu u Aleksincu, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju i JKP „Gradac“ u Tutinu, obezbedila ukupno  269.455 evra.

Ugovore o donaciji u Vladi Srbije potpisali su predstavnici ovih  lokalnih samouprava sa ambasadorom Japana u Srbiji Takahikom Kacumatom.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je i ministarka zdravlja Danica Grujičić i tom prilikom izrazila je zahvalnost na donacijama Ambasadi, Vladi Japana i japanskom narodu, podsetivši na to da je ta zemlja pomogla Srbiju od 1999. godine do danas sa više od 150 miliona evra, pri čemu je reč o humanitarnoj, razvojnoj i tehničkoj pomoći.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari