Doprinos smanjenju nezaposlenosti 1

Za programe zapošljavanja u ovoj godini iz gradskog budžeta izdvojeno je 19 miliona dinara, a biće angažovano oko 120 osoba sa evidencije Filijale NSZ-a u Pirotu.

Grad Pirot i ove godine sprovodi četiri programa zapošljavanja. Pored programa stručne prakse i javnih radova, subvencioniše i zapošljavanje teže zapošljivih lica i samozapošljavanje. Odluke za sprovodjenje ovih mera su donete i uskoro se očekuje realizacija. Nisu rasporedjene četiri od šest subvencija u iznosu od po 150 hiljada dinara za zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih.

Zainteresovani privatni poslodavci, koji bi želeli da zaposle osobe iz ove kategorije, mogu da podnesu prijave do 25. aprila. Najviše novca, 9,34 miliona dinara, izdvojeno je za program stručne prakse, preko kojeg }e biti angažovano 37 osoba, rekao je Nenad Petrović, savetnik za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Pirot.

Sledi donošenje pojednačnih odluka i zaključivanje ugovora sa poslodavcima i osobama koje će obavljati stručnu praksu.

Kroz program javnih radova biće angažovano 49 osoba. Uvedena je još jedna kategorija i za realizaciju ovog programa namenjeno je 4,96 miliona dinara, što je više u odnosu na prošlu godinu, a podržano je ukupno 17 projekata.

Sajam zapošljavanja u Pirotu

Sajam zapošljavanja u organizaciji Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Pirotu biće održan sutra u sali restorana Gazela.
Na evidenciji pirotske Filijale NSZ-a, u Pirotskom okrugu je 10. 600 nezaposlenih. U Pirotu je nezaposleno 6.300, u Beloj Palanci 1.700, dok je u Dimitrovgradu i Babušnici po 1.300 nezaposlenih. Na predstojećem Sajmu učestvuje 30 poslodavaca. Oni su iskazali potrebu za oko 300 radnika. Najviše posla ima za radnike u tekstilnoj industriji, kažu u Filijali NSZ.
Z.P.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari