Draža Petrović: Većina Koraksovih karikatura je proročka (VIDEO, PODKAST)

Umesto promocije novog kalendara, onlajn prelistavanje Koraksovih karikatura iz 2020. godine

Ostavite komentar


  1. Ne znam da li nesvesno,ali pravite veliku reklamu „Prvorodjenom“ i zna li Corax nacrtati nekog drugog osim AV.?

    1. @Sa56,koga drugog da crta?Zar nije Vucic presednik drzave,sef stranke,sef Brnabickoj,sef bezbednosnih agencija,glavni cenzor medija i sve je to postigao sedeci 17 sati dnevno na hoklici.Ako je ovo reklama za njega-alal mu bilo……!

      1. Nisi shvatio poentu,upravo ovakav svakodnevni pristup daje kontra-efekat kod većine nesretnih Serba koji ga malte ne obožavaju.“Sad ga volim još više, iz inata“ je njihov moto.I glasače za AV dok su živi.

  2. Kad bi ste gospodine Drazo naterali da gospodin Pecenic, on radi za Politiku, nekada objavi svoj crtez i u Danasu pa i da objavi neku karikaturu bilo bi lepo , cisto da vidimo razlike izmedju karikaturista samo sto ne znam da li se g. Pecenecic bavi karikaturama ali njegovi crtezi su jako lepi i pitomi .

    1. Pa Predsednikova prva partija je SKJ…… Prva ljubav zaborava nema, zato opusteno….. Svi smo po malo komunisti i vise ili manje se stidimo te cinjenice…….. Neko jos malo manje………….

  3. Cenjeni glodure Petrovic Drazo, zasto tako tvrdo cutite o predaji Gazivoda i elektroenergetskog sistema na upravljanje Kosovu i Albaniji ? Eto samo to.

  4. Novi kalendar za 2021.godinu najavljen je karikaturom dvoglavog orla.Citajte-Srbije.Koja ce biti kao opipana kokoska zbog korupcije i beztendernog prodavanja zemlje i onoga na njoj kao i pod njom.Nije mi jasno sta ovo sa orlom radi gdja Brnabic?Da li ga dehumanizuje ili humanizuje i uljudnjuje mazajuci mu kandze da bi mogao stici pristojno na sledecu paradu ponosa.Vucic drzi u ruci jedno njegovo pero.Sto mi daje indicije da se orao nije samoopipao vec mu je on pripomogao.Dok je uloga Dacica jasna.On ima novo zanimanje-Fataljista.Da li to radi(nabijanje perja na stap)da bi sakrio tragove svojih kolega ili hoce da ocisti situaciju oko orla pre nego sto ga stavi na razanj pored Miljacke.Zato podsmesljivo gleda u Brnabicku jer on zna da ona nezna pravu sudbinu ove “divljaci“.Onaj glasnogovornik iz kontejnera galami da ga ne zaborave i udele mu koje pero da se okiti.Presednik zaseo za monolognim stolom sa dovoljno prostora ispred sebe na koji ce mu “fataljista“ servirati orlovsko pecenje.Sve se slaze,samo je steta jer nema nigde „budnog“ Djurica da zapljeska svojim rucicama i ulepsa ovo veselje.Za Martinovica mi nije nista cudno on je sam po sebi hodajuca karikatura,tako da je glupo trositi mastilo na njega.Njemu pristaje orlovsko meso a i perje-kao piletu sisa……aferim.

    1. Molim citaoce da rec-“opipani“ zamene sa recju “ocerupani“.To vise pase pa ce biti -kao ocerupana kokoska i -nije samoocerupan(autoocerupan)vec su mu pomogli ovi nasi evropejci na karikaturi.

  5. Pitanje je samo za Dražu. Kad na društvenim mrežama neko pomene novinare Danasa, Snežanu, Nedima, nekog sa N1, svi od policije tražite da odmah nekog hapsi. Kad ti na društvenim mrežama gore stvari rade Vučićevoj porodici Draža tvrdi da je sve to bezazleno. Dobro, recimo da je bezazleno, ali se sa primitivizmom ne možemo složiti. Ili Draža misli da se to ne odnosi na Vučićevu porodicu?

  6. Zar niko ne primećuje da pored uvreda Predsednika države, karikaturista vređa i grb i zastavu. Vučić zaslužuje kritike, ali niko nema pravo da ga javno vređa. Zastava i grb nisu ništa krivi ni nama ni karikaturisti tako da je to što radi nekulturno, a u mnogim državama i kažnjivo.

    1. Ne čini li ti se da je upravo prvorođeni taj koji vređa grb i zastavu? Za kakve gadosti kao paravan koristi pravo grb i zastavu, kakve laži uvija u grab i zastavu… ?!Kako je lako baviti se zamenom teza…

Ostavite komentar


Društvo

Kakvo će vreme biti za 1. maj? 9

Kakvo će vreme biti za 1. maj?

Mnogi se već pripremaju gde i kako da provedu 1. maj, a ono što ih najviše zanima je svakako i kakvo će vreme biti, s obzirom na to da većina ljudi taj praznik provodi u prirodi.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.