Posle gostovanja u Petrovcu na Mlavi, Danasov plavi karavan nastavio je obilazak opština u Braničevskom okrugu. U subotu, 24. jula, boravio je u Kučevu. Građani ovog lepog gradića na obalama zlatonosnog Peka mogli su uz primerak Danasa da dobiju i poklon – dečiji magazin sa igračkom, knjigu, 100 grama Grand kafe… Za svakog po nešto, reklo bi se, u zavisnosti od ličnog izbora.

Od ranog jutra Danasov štand, koji je bio postavljen preko puta hotela, privlačio je pažnju građana. Neki su se prvi put upoznali sa našim listom, a priliku da se druže sa nama nisu propustili ni naši redovni čitaoci.

Među prvima Danasov štand je posetio Staniša Denić, dugogodišnji kolporter „Naše borbe“, a kasnije Danasa, u vreme borbe protiv Miloševićevog režima, kada su čitaoci nezavisnih novina jedino putem uličnih prodavaca mogli da dođu do svog primerka.

– Zbog male penzije koja iznosi 8. 000 dinara, nisam u mogućnosti da redovno kupujem Danas. Ipak, to je jedini list koji čitam, jer su njihovi novinari i urednici stradali od režima Slobodana Miloševića slično kao i ja. Nadam se da će list i dalje zadržati tačnu, objektivnu i nezavisnu uređivačku politiku – izjavio je Denić, vidno raspoložen zbog akcije u trenutku dok se srdačno pozdravljao sa direktorom Danasa Dušanom Mitrovićem.

Najviše novina kupila je jedna sugrađanka vlaške nacionalnosti iz obližnjeg sela Gložana. Tradicinalno obučena, vraćajuće se sa pijace, kupila je šest primeraka Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari