Država izdvojila 11 miliona dinara za igrališta u valjevskim vrtićima 1Foto: Kolubarske.rs

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave izdvojilo je 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih vrtića, saopštila je PR služba grada Valjeva, piše portal Kolubarske.rs.

Kako Kolubarske navode u informaciji koju prenose, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dodeliće novac za 43 lokalne samouprave, među kojima je i Valjevo, u okviru programa podrške razvoju i funkcionisanju sistema lokalne samouprave, koja je u skladu sa Zakonom o igrama na sreću obezbeđena u okviru budžeta Republike Srbije,

„Tipsko igralište u sklopu kompleksa Predškolske ustanove Milica Nožica”, naziv je projekta koji će se finansirati sa 11 miliona dinara, a kojim je planirano uređenje dečjih igrališta koja postoje u sklopu obdaništa u Valjevu.

– Ugovori su potpisani dan pre obeležavanja 24. godišnjice od NATO agresije na SRJ. Hteli smo da pokažemo da bez obzira na sve muke i nevolje koje smo imali 1999. godine, ali i kasnijih godina, da je Srbija živa i da su živi njeni građani, da se borimo i idemo napred, rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, prilikom svečanog potpisivanja ugovora u Palati Srbije, prenose Kolubarske.

Ministar Martinović je potpisao sa 43 lokalne samouprave ugovore o dodeli 578 miliona dinara za realizaciju različitih lokalnih projekata širom Srbije.

Kako se navodi u informaciji PR službe Valjeva, ugovor sa ministrom Aleksandrom Martinovićem potpisao je pomoćnik gradonačelnika Dragutin Kuzmanović, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari