Ministar za građevinarstvo i urbanizam u vladi RS Velimir Ili, prilikom posete Velikom Gradištu, je najavio zakon kojim se dozvoljava besplatna legalizacija kuća, tamo gde za to postoje uslovi.


Bez ikakvih nadoknada građani će uskoro moći da svoje stambene objekte upišu u katastar nepokretnosti i time sebi, ali i državi reše problem koji postoji desetinama godina. Nekoliko puta srpska Vlada je pokušavala da sprovede legalizaciju uz menjanje propisa i taksi a sada je izgleda odlučeno da ta akcija nimalo ne optereti budžet građana. Kako je ministar Ilić izjavio našem listu zakon koji se odnosi na ovaj postupak ove nedelje će izaći u Narodnu skupštinu pred poslanike, a on očekuje da će ga odbraniti

– Da sam mnogo mahao ovim projektom u javnosti kao što sam to prošli put činio sa koncesijom za auto put koja nije uspela ovaj zakon ne bi priveli kraju. Sada sam ćutao i radio i evo građani će u Srbiji moći besplatno da upišu svoje objekte u katastar nepokretnosti – kazao je Velimir Ilić najavivši pritom još neke projekte iz domena njegovog ministarstva ukupne vrednosti 1.200.000.000 evra i to sa partnerima iz Azerbejdžana i Kine po 300.000.000 i još 600.000.000 po predugovorima nekoliko projekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari