branka prpa foto medija centarfoto medija centar

Nakon odluke Apelacionog suda kojom su oslobođeni okrivljeni za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, njegova ondašnja partnerka Branka Prpa ocenila je da je to „katastrofalna odluka“ i da je država „sve vreme zataškavala slučaj“.

„Ceo sudski proces bila je farsa. Imali ste dve presude koje po treći put ispitujete i obarate. Pa, šta je to? To je neiskrena namera režima, od samog početka, da se taj slučaj ne reši. Kako drugačije da čitamo.

Država je ta koja zataškava, koja ne želi da ubijeni čovek dobije satisfkaciju, jer je ubica država. Dakle, Služba državne bezbednosti je učestovala u tome“, rekla je Prpa za portal Nova.rs.

Navela je da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić na početku svog mandata „kleo da će se rešiti ubistvo“ i dodala da mu nikada nije verovala.

„Vrlo je teško da država samu sebe optuži. Kao što videti, odigrali su to do kraja, zaista na način koji je bezočan, amoralan“, ocenila je Prpa.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu objavio je danas da je preinačio prvostepenu presudu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu i oslobodio četvoricu optuženih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 11. apirla 1999. godine – Radomira Markovića, Milana Radonjića, Ratka Romića i Miroslava Kuraka.

Četvoricu pripadnika nekadašnjeg Resora državne bezbednosti pre toga je Posebno odeljenje za organizovani kriminal dva puta proglasilo krivim i osudilo na ukupno 100 godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari