Država zna ali ćuti o neonacističkom koncertu?

BIGZ ne želi da obelodani podatke o zakupcu prostora u kome bi navodno trebalo da se održi ekstremistički skup

Ostavite komentar


  1. Niko nam nije objasnio šta je „neonacistički koncert“. Koje grupe su u pitanju? Kakvi su im tekstovi? Kakva će biti ikonografija na koncertu? I još sijaset pitanja na koja su nam uskraćeni odgovori. Pre nego što bilo ko odgovori neka se zapita zašto još uvek postoje kompanije kao Ford, Ikea, Boss, Telefunken, IBM, Simens i slične koje su otvoreno podržavale nacizam i radile za taj sistem koristeći logoraše kao radnu snagu. Zašto postoji EU koja je u dobrom delu nastala na ideji Valtera Funka iz 1936. godine?
    Nije dovoljno za nekoga samo reći – neonacista, treba to i potkrepiti dokazima. Gde su tu elementi organizacije? Plan, politički program, organizacija, finansiranje, prostorije…
    Inače ima ljudi koji nikada ne bi otišli na ovaj koncert, ali sada posle ovakve „reklame“ otići će iz znatiželje, što ne znači da su „neonacisti“.

    1. Свим тим фирмама је у националсоцијалистичком режиму управљала партија. Она је одређивала шта ће ко да производи, и распоређивала радну снагу укључујући и робовску – исто као и у Савјетскаму Сајузу на пример…

      1. Da, samo što bez njenih vlasnika Hitler nikada ne bi došao na vlast. Prvo su ga podržali krupni industrijalci, pa je tek posle „osvojio“ Rajhstag. Na kraju krajeva svi su od starta bili članovi „naci“ partije. Nije tu „partija“ određivala šta će se raditi – svi su se bavili istim poslom kao i pre ’33-će godine. A imali su na raspolaganju i nemačke radnike, ali logoraše nisu morali da plaćaju. Našli su budalu (Hitlera) koji će da gura njihove interese. Posle rata svi su se izvukli i nastavili posao. Toliko o tome.

        1. Преувеличавате једну анегодту у правило, тј. препричавате варзију ком-партије да објасни одтку Хитлер на власти, док је најважнији разлог био тај што су немачки комунисти на московском ланцу упорно одбијали да сарађују са социјал-демократама, рачунајући да ће нацисти да ураде посао за њих, под паролом „прво смеђе, онда црвено“, и тај што су црвени заговарањем револуционарног насиља гурнуле центар немачког бирачког тела ка црнима.
          Сами се, дакле, саплели, па пали, па оптужили „крупне индустријалце“ по баба-о-уштипцима мустри…

    2. Da ne ispadne kao najsmesniji virus na svetu, pre pola godine. A posle, bezite noge …….

      1. Da li poznajete nekog „neonacistu“ u Srbiji? Ili bolje, da li ste ga bar negde videli u Srbiji? Ili verujete šta kažu iz „Saveza komunističke omladine“ ili „Saveza antifašista Vojvodine“?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.