DS: Kazniti sve odgovorne za pad plafona u vrtiću "Neven" u Inđiji 1Foto: Printscreen

Demokratska stranka (DS) zahteva od nadležnih organa da kazne sve odgovorne za pad plafona u vrtiću „Neven“ u Inđiji, kada je povređeno šestoro dece.

Kako se navodi u saopštenju DS, javnost mora da bude obaveštena kako je moguće da nebezbedan objekat bude u funkciji i na koji način se vrši kontrola bezbednosti objekata predškolskoh ustanova, osnovnih i srednjih škola.

„Vrtić u Inđiji, nažalost, nije jedini objekat koji zahteva rekonstrukciju. Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke je upozoravao javnost i da su fasada srednjoškolskog centra u Zaječaru, kao i prilaz OŠ ‘Momčilo Živojinović’ u Mladenovcu u izuzetno lošem stanju i da predstavljaju opasnost po bezbednost učenika“, ističe se u saopštenju.

Imajući u vidu mala ulaganja u predškolsku i školsku infrastrukturu, broj nebezbednih objekata je sigurno višestruko veći, ukazuju iz DS i zbog toga zahtevaju od Ministarstva prosvete i ministra Branka Ružića da pošalju na teren inspekcije koje će u najkraćem roku utvrditi koji sve predškolski i školski objekti ne ispunjavaju bezbednosne standarde i da hitno izvrše rekonstrukciju svih po život dece potencijalno opasnih objekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari