Aktivisti Demokratske stranke, gradskog odbora Požarevac organizovali su prošle subot akciju prikupljanja potpisa građana, u cilju potpisivanja peticije protiv smanjivanja plata i penzija. Ujedno, tom akcijom DS je najavio obeležavanje 25 godina od obnovljanja rada stranke u Srbiji.


Potpredsednik DS-a u Požarevcu Dejan Savić podsetio je da je Demokratska stranka bila nosilac demokratskih promena u Srbiji, i da je, kako je rekao, najviše uradila u procesu evrointegracija Srbije i približavanju demokratskom poretku i sistemu vrednosti. Povodom sakupljanja potpisa za peticiju protiv smanjenja plata i penzija, on je izjavio da su građani već dobro upoznati na koji način se umanjenje primanja odrazilo na njihove kućne budžete, i ukazao da je DS još ranije upozoravala da se radi o meri koja neće doprineti smanjenju budžetskog deficita i ozdravljenja privrede.

-Dodatno će se urušiti privredna aktivnost u zemlji, a ova mera će uticati i na dalje smanjenje potrošnje, što će rezultirati padom svih prihoda, koji su posledica potrošnje. Nažalost, smanjenje plata i penzija neće doneti neke pozitivne efekte za budžet- naveo je Savići dodao da će se mera dugoročno odraziti na pad potrošnje, budžetskih prihoda i investicije za koje je odgovorna država.

DS je i ranije prikupljala potpise građana za peticiju, a do sada je prikupljeno oko 30.000 potpisa na nivou Srbije, a u Požarevcu više od 1.000.

Gradski odbor DS-a jubilej će obeležiti 22. februara. Gradski odbor DS – a u Požarevcu bio je treći odbor Demokratske stranke čiji je rad u Srbiji obnovljen 1990. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari