DS: Odluka Ružića da ignoriše struku ima smisla ukoliko poseduje diplomu Medicinskog fakulteta 1Foto: Beta/Milan Obradović

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da odluka ministra prosvete Branka Ružića da ignoriše mišljenje Udruženja pedijatara Srbije ima smisla samo ukoliko Ružić poseduje diplomu Medicinskog fakulteta.

Član Resornog odbora DS za obrazovanje Milan Jevtić naveo je u pisanoj izjavi da Ružić ignoriše zahtev Udruženja pedijatara Srbije da se početak drugog polugodišta odloži ili da se nastavi drži onlajn naredne dve nedelje, jer se očekuje ogroman porast broja zaraženih korona virusom i značajan broj hospitalizovane dece upravo školskog uzrasta.

„Ministar taj zahtev ignoriše i najavljuje početak drugog polugodišta u učionici“, navodi Jevtić.

Kako u saopštenju dodaje, u Vojvodini, gde je prošle nedelje nastava počela onlajn, sada su učenici prešli na kombinovani model.

„To u praksi znači da svakog dana polovina učenika ima normalnu nastavu, dok druga polovina – nema nastavu uopšte. U danima kada Srbija beleži rekordne brojeve novozaraženih, ministar u školama relaksira mere“, naveo je DS i upitao kako je moguće da Ružić kao pravnik bolje poznaje medicinu od lekara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari