DS: Režim Aleksandra Vučića nastavlja da razara srpsko društvo i uništava slobode 1foto Vojin Radovanović Danas

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da najnoviji izveštaj Fridom hausa, na osnovu kojeg Srbija beleži najveći pad u Evropi u smanjenju prava i građanskih sloboda, potvrđuje da „režim Aleksandra Vučića nastavlja da razara srpsko društvo i uništava slobode i vrednosti“.

„U državi u kojoj ne postoje institucije, a vlada mafijaška organizacija koju do detalja organizuje čovek koji obavlja funkciju predsednika, građani mogu da očekuju samo nove vidove represije. Zbog toga nema važnije stvari po javni interes, do te, da se porazi mafijaški režim koji je uzurpirao državu“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju DS insistira na stvaranju društvene opozicije koju treba da čine opozicione stranke, akademska zajednica, studenti, sindikati, poljoprivrednici, nevladine organizacije, ali i svi građani koji žele uređenu državu i normalan život.

„Ujedinjeni u borbi za javni interes možemo i hoćemo da zaustavimo opšte propadanje, da osnažimo institucije, da uživamo garantovana prava i slobode, da živimo normalno u uređenoj državi“, dodaje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari