DS, Srce i Zajedno nisu mogli da zakupe prostor u Zrenjaninu za potpisivanje Deklaracije 1Printskrin N1

Potpisivanje Deklaracije o saradnji između Demokratske stranke, stranke Srbija centar (SRCE), stranke Zajedno i Rumunske partije trebalo je da bude održano u Zrenjaninu ali im je, nakon odbijanja na brojnim lokacijama u ovom gradu, dogovoreni prostor u poslednjem trenutku otkazan.

Predstavnici ovih stranaka nisu otkrili o kojim prostorima tačno je reč, objasnivši da je njihova želja da ohrabre građane Zrenjanina i da im pokažu da postoji alternativa lošoj vlasti SNS-a, umesto da crtaju mete na leđima svim zaposlenim u pomenutim objektima.

„Nije prvi put da je nekoliko poziva upozorenja ili pretnji rezultiralo time da je opozicija ostala bez prostorija. Isto se već ranije dogodilo i u samom Zrenjaninu, ali i u Žitištu i na drugim mestima,“ poručuju ih lokalnih odbora Demokratske stranke, stranke Srbija centar i stranke Zajedno.

Oni su detaljno opisali sa kakvim pritiscima su se suočili i kako je tekao sled događaja u Zrenjaninu.

„Isprva smo imali problem da zakupimo odgovarajući prostor, iako smo znali da su sale u Zrenjaninu slobodne, jer su se vlasnici plašili reakcije vlasti ako budu domaćini skupa opozicije. Posle nekoliko dana truda smo „konačno uspeli“ i dogovorili sve detalje, ali je ipak najam sale u poslednjem trenutku otkazan zbog pretrpljenih pritisaka“ objasnili su.

Za izlazak u medije odlučili su se, kažu, jer je važno da građani znaju da se opozicija ukrupnjava i da građani nisu sami, da opozicioni političari nepokolebljivo stoje uz njih, uprkos svim pritiscima.

„Mogu da zovu, obećavaju i prete koliko god hoće, da otkazuju sale i otežavaju nam i okupljanje i razgovor sa građanima, da pokušavaju da vladaju silom. Nisu i neće nas uplašiti. Ne mogu da spreče naše delovanje u Zrenjaninu koliko god da se trude, jer ćemo mi svejedno raditi na ukrupnjavanju opozicije, i bićemo tu da se borimo za slobodan Zrenjanin“, poručili su iz ove tri stranke.

Potpisivanje Deklaracije o saradnji između Demokratske stranke, stranke Srbija centar (SRCE), stranke Zajedno i Rumunske partije održano je na kraju u Novom Sadu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari