DS, Ponoš i Zajedno od sutra deluju zajednički 1Printskrin N1

Demokratska stranka (DS), stranka Srbija Centar (SRCE), Rumunska partija (RP) i stranka Zajedno će sutra u Novom Sadu potpisati Deklaraciju o zajedničkom delovanju, prenosi Nova.rs.

Stranke koje potpisuju ovu deklaraciju polaze od činjenice da su „slobode, ljudska prava i demokratija u Srbiji obezvređeni autoritarnom vlašću Aleksandra Vučića, i da korupcija i kriminal pod zaštitom ove vlasti ugrožavaju opstanak ljudi, prirodnih resursa i kulturnog nasleđa“.

Kako se navodi u najavi stranke Zajedno, ove političke organizacije su „svesne odgovornosti da je neophodno ujedinjavanje demokratskih snaga kako bi se suprotstavili uništavanju demokratske i životne perspektive ljudi u Srbiji“.

„Zato je ostavljena mogućnost da se pridruže i druge političke stranke, udruženja, pokreti, organizacije i pojedinci koji dele uverenje da se ukrupnjavanjem snaga može suprotstaviti daljem propadanju Srbije i izboriti se za uređenu državu, društvo pravde i odgovornost u politici i društvu“, navela je stranka Zajedno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari