DS: U vrtić u Pećincima upisana sva deca koja su bila "sporna" 1Ilustracija Foto: Pixabay/mac231

Predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke (DS) u Pećincima Nikola Mažić izjavio je danas da su u vrtić u tom mestu upisana sva deca koja su bila „sporna u prethodnom periodu“.

„Navodno, kako nam je rečeno, da se radi na proširenju kapaciteta u objektima predškolske ustanove te su se stvorili uslovi da se sva deca vrate u vrtić“, rekao je Mažić za portal In Medija.

Prema njegovim rečima, ta tvrdnja nije tačna jer radovi na proširenju kapaciteta u vrtiću ni u jednom objektu nisu započeti, niti se gradi novi vrtić, kako su to ranije najavili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i lider lokalnih naprednjaka Milorad Pantić Luki.

Mažić je ocenio da lokalni naprednjaci time zapavo pokušavaju da se „džetlmenski izvuku iz čitave priče“ zbog ogromnog pritiska javnosti i svih relevantnih institucija u Srbiji na predškolsku ustanovu.

Pre godinu dana roditelji čija su deca ispisana iz predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“ u Pećincima održali su protest ispred objekta ustanove jer od nadležnih nisu dobili konkretne odgovora zbog čega i kada je doneta ta odluka.

Roditelji su za takvu situaciju optužili tadašnjeg poverenika SNS za Pećince, a danas predsednika opštinskog odbora Milorada Pantića Lukija, koji je, kako tvrde, direktorki predškolske ustanove u tom mestu i dostavio spisak dece koja bi trebalo da budu ispisana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari