Dupla medijska primopredaja istih novih vozila za Hitnu pomoć u Nišu 1Foto: Sajt Grada Niša

Zavod za urgentnu medicinu u Nišu je javno predstavio osam novih ambulantnih vozila za hitne intervencije koja je dobio u akciji države „Hitan odgovor Republike Srbije na Kovid 19“, a koja se inače duže od mesec dana mogu videti na niškim ulicama.

Kako je prethodno saopšteno, niški Zavod je vozila preuzeo 12. marta na svečanosti u Beogradu, kada je zdravstvenim ustanovama u Srbiji, u prisustvu premijerke Ane Brnabić i resornog ministra Zlatibora Lončara, predato ukupno 329 vozila.

Najnovijem “niškom” javnom predstavljanju istih vozila, krajem prošle sedmice, prisustvovali su gradonačelnica Dragana Sotirovski i direktor Zavoda Slavoljub Živadinović.

Živadinović je kazao  da je “tačno da je svečana primopredaja tih vozila bila sredinom prošlog meseca u Beogradu”, ali da su ona sukcesivno preuzimana, te potom obavljan njihov tehnički pregled i isprobavana na ulici.

Dupla medijska primopredaja istih novih vozila za Hitnu pomoć u Nišu 2
Foto: Sajt Grada Niša

“Kako je koje vozilo stizalo, mi smo obavljali tehnički pregled i isprobavali ih na ulici i to je ono što su građani videli kao korišćenje”, rekao je Živadinović novinarima.

Predstavnici Zavoda za urgentnu medicinu i Grada kazali su da su ova vozila “opremljena najsavremenijom opremom koju ima i svaka intenzivna nega”.

“Jedno od tih vozila namenjeno je osobama sa invaliditetom, a među dobijenim vozilima su i ona koja služe za prevoz pacijenata na dijalizu”, rekao je Živadinović.

Ovaj kontigent je uticao da se da se “znatno smanji prosečna starost vozila u Zavodu, čime se postižu velike uštede potrošnje goriva i troškovi održavanja”.

Niški Zavod, inače, raspolaže sa 44 vozila. Ovaj Zavod do skoro je nosio naziv Zavod za hitnu medicinsku pomoć. Njegov osnivač prethodno je bio Grad Niš, a sada je Republika.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari